HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου


Ο υγράλατος ή παστός μπακαλιάρος τρώγεται όλο τον χρόνο, αλλά παραδοσιακά την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων. Επειδή μπορούσε να συντηρηθεί άψογα στο αλάτι και να ταξιδέψει μέχρι και στις πιο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, τον αποκαλούσαν «φτωχογιάννη» ή το «ψάρι του βουνού».Είτε επιλέξουμε παστό με το κόκαλο είτε φιλεταρισμένο υγράλατο, προσέχουμε το φιλέτο του να είναι αρκετά χοντρό, το ίδιο και το αλάτι με το οποίο έχει παστωθεί. Αν έχει κίτρινα ή σκούρα στίγματα στη σάρκα του, σημαίνει πως είναι πολυκαιρινός.

Δείτε τα βήματα για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου:

1. Με ένα ψαλίδι κουζίνας αφαιρούμε την ουρά και τα πτερύγια.

2. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανασηκώνουμε την πέτσα στην ουρά, την τραβάμε και την αφαιρούμε. Τον ξεπλένουμε καλά με νερό.

3. Τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. Η διαδικασία διαρκεί 1 με 2 ημέρες το πολύ, ανάλογα με το φιλέτο. Για να δούμε αν έχει ξαλμυρίσει σωστά, δοκιμάζουμε ένα μικρό κομματάκι.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια