HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!


Κινητοποίηση έξω από την πύλη του σφαγείου της επιχείρησης «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ» πραγματοποίησε το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (ΣΙΥΝΠ), απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου. Νωρίτερα την ίδια μέρα το Συνδικάτο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών πραγματοποίησαν παρέμβαση στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ορίστηκε τριμερής συνάντηση για τις 22 Μάρτη. 

Πρόκειται για μια απόλυση εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική που μόνο στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων που υψώνουν αγωνιστικό ανάστημα. Τα γελοία προσχήματα της εργοδοσίας οτι “δεν πάνε καλά οι δουλειές και κάνει περικοπές”, δεν πείθουν κανέναν, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του agronews.gr :“Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη του τζίρου για την εταιρεία, η οποία το 2021 για πρώτη φορά ξεπέρασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην ιστορία της με πωλήσεις 118 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Θέμη Αμβροσιάδη το 2022 έκλεισε με τζίρο 166,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εκτίμησή του είναι ότι το 2023 θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2020 οι πωλήσεις της ήταν 99,8 εκατ. ευρώ και σε μόλις τρία χρόνια - με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς - θα αγγίξουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ”.

Η απεργία του συναδέλφου αντιπροέδρου του ΣΙΥΝΠ στις 8 Μάρτη ήταν καρφί στο μάτι της εργοδοσίας που με τις πράξεις της αποδεικνύει περίτρανα πως προκειμένου να διαφυλάξει την απρόσκοπτη κερδοφορία της θέλησε να απαλλαγεί από κάθε φωνή διεκδίκησης, από κάθε φωνή που δυναμώνει και αγωνίζεται για μέτρα ασφάλειας στα ΜΜΜ και σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι κόστος για την εργοδοσία η προστασία της υγείας και της ζωής μας.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η εντατικοποίηση στην εν λόγω επιχείρηση έχει χτυπήσει κόκκινο, οτι ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του εκκολαπτηρίου της επιχείρησης 11ωρη εργασία με αποτέλεσμα ήδη να μετράμε δύο παραιτήσεις, οτι στο σφαγείο ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος φτάνει έως και τις 17 ώρες(!). Όπως γνωρίζει πολύ καλά και η εργοδοσία πως οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν την οργή σε οργανωμένο αγώνα και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται και αυτό το αποδεικνύουν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των ημερών σε όλη τη χώρα.

Να ποιος είναι ο φόβος τους.. Να ποιοι είναι όλοι εκείνοι που “είμαστε μια οικογένεια”, αρκεί οι εργαζόμενοι να λιώνουν στη δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς οργάνωση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα Συνδικάτα με την εργοδοσία έκαναν καθαρό οτι ο αγώνας θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές μέχρι να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά. 

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σπάσουν τον τσαμπουκά της εργοδοσίας και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 8πμ έξω από το σφαγείο της επιχείρησης “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ” και στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης. 

Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ.Μακεδονίας 

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια