HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέμπη - Τα νέα πρόσωπα που ελέγχονται


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι ανακριτικές διαδικασίες στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, όπου καθημερινά καλούνται μάρτυρες-«κλειδιά» που εισφέρουν νέα στοιχεία στις Αρχές για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Δικηγόροι που έχουν γνώση της -υπό διαμόρφωση- δικογραφίας εκτιμούν, μιλώντας στο iEidiseis, ότι είναι θέμα χρόνου να ασκηθούν διώξεις σε νέα πρόσωπα, πέραν δηλαδή του 59χρονου σταθμάρχη. Ήδη υπάρχουν καταθέσεις που δείχνουν ευθύνες προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι αποκαλύψεις σε σχέση με τις βάρδιες των σταθμαρχών και πως αυτές εφαρμόστηκαν στην πράξη.

Ένα ερώτημα που απασχολεί την έρευνα για τις ποινικές ευθύνες είναι ποιος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες. Ένα άλλο γιατί ο απογευματινός σταθμάρχης έφυγε από το πόστο του περίπου 35 λεπτά νωρίτερα (σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορουμένου σταθμάρχη) με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο άπειρος 59χρονος.

Δικηγόροι με γνώση της δικογραφίας εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα ασκηθούν νέες διώξεις στον προϊστάμενο επιθεωρητή, ο οποίος -σύμφωνα με τις καταθέσεις- ήταν υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών, αλλά και στον απογευματινό σταθμάρχη, ο οποίος εμφανίζεται να έφυγε νωρίτερα από το πόστο του.

Η έρευνα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν την αλήθεια, ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει η επεξεργασία τους. Αυτό που πρακτικά εννοούν οι πηγές αυτές, είναι ότι η κάμερα που βρίσκεται πάνω ακριβώς από την πόρτα του σταθμαρχείου θα αποκαλύψει τι ώρα ακριβώς έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης και εάν πράγματι άφησε μόνο του τον 59χρονο κατηγορούμενο για περίπου 35 λεπτά, σε μία ώρα που ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω φόρτου εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των ανακριτικών διαδικασιών, προσκομίστηκαν στις Αρχές τα επίσημα έγγραφα με τις βάρδιες που αποκαλύπτουν ότι ένας άπειρος σταθμάρχης αφέθηκε μόνος του επί πέντε συνεχόμενα βράδια να κάνει βάρδιες στο σταθμαρχείο της Λάρισας.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια