HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κίνα: Φοιτητές εφηύραν ένα γκάτζετ που επιτρέπει τα εξ αποστάσεως φιλιά


Μπορεί να γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, αλλά φαίνεται πως συνεχίζει να γίνεται ανάρπαστο. Ο λόγος για ένα γκάτζετ φιλιού που εφηύραν Κινέζοι φοιτητές ώστε να μπορεί κάποιος να ανταλλάσσει απομακρυσμένα φιλιά.

Η συσκευή αποτελείται από ένα ομοίωμα χειλιών το οποίο προσαρμόζει στο smartphone και συνοδεύεται από ένα application που πρέπει να κατεβάσουν οι χρήστες.

Ο εφευρέτης εμπνεύστηκε από το lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι αρχές απαγόρευαν στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα διαμερίσματά τους για μήνες.

Το MUA, όπως ονομάστηκε από τον ήχο που κανουν οι άνθρωποι όταν φιλιούνται, λειτουργεί, μεταδίδοντας δεδομένα από το φιλί των χρηστών που συλλέγονται μέσω αισθητήρων κίνησης...κρυμμένα στα χείλη πυριτίου.

Όπως δήλωσε η Siweifushe με έδρα το Πεκίνο το γκάτζετ συλλαμβάνει και αναπαράγει τον ήχο του φιλιού και...ζεσταίνεται ελαφρώς, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν «δεδομένα» φιλιών που υποβάλλονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής από άλλους χρήστες.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντήσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο εφευρέτης Zάο Ζιάνμπο. Φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, βάσισε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του στην έλλειψη σωματικής οικειότητας στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα δημιούργησε τη start-up Siweifushe η οποία κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο της προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν (38 δολάρια).

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 «μηχανές φιλιού» και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες, είπε. Το MUA μοιάζει με φορητή βάση με άχρωμα σφιγμένα χείλη που προεξέχουν. Για να το χρησιμοποιήσουν...οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να συνδέσουν τις μηχανές τους. Όταν «φιλάει« η μία συσκευή η άλλη...απαντάει.

Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή «απομακρυσμένου φιλιού». Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτρο-Επικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011 και το Imagineering Institute της Μαλαισίας κατασκεύασε ένα παρόμοιο γκάτζερ που ονομάζεται «Kissinger» το 2016.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια