HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιάννης Νταντάμης: Στον ΟΠΠΑΠ πληρώνουμε ακόμη «προφορικές αναθέσεις» της προηγούμενης διοίκησης


Σε κατάσχεση εναντίον του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, προχώρησε εταιρεία προμήθειας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στην οποία είχε ανατεθεί προφορικά το έργο το 2019. Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιάννης Νταντάμης, ζητώντας από τους «Πολίτες σε Δράση» να τοποθετηθούν αν τελικά είναι υπέρ ή κατά των προφορικών αναθέσεων.

Ο κ. Γιάννης Νταντάμης τόνισε πως σέβεται το δικαίωμα κάθε επαγγελματία να διεκδικήσει τα χρήματά του από τον Δήμο –εφόσον αποδεδειγμένα έχει εκτελέσει ένα έργο ή μια προμήθεια- ωστόσο, άφησε «αιχμές» και για το χρόνο, αλλά και για τον τρόπο της ανάθεσης. Η ανάθεση, έγινε το Μάρτιο του 2019, πριν τις δημοτικές εκλογές με προφορική εντολή του τότε προέδρου του ΟΠΠΑΠ.

Συνεχίζοντας ο κ. Νταντάμης, είπε ότι ο ΟΠΠΑΠ ήταν σε διαδικασία αποπληρωμής του χρέους, αφού μεσολάβησε δικαστική απόφαση, ωστόσο επιλογή του προμηθευτή ήταν να απαιτήσει άμεσα το ποσό και να προχωρήσει σε κατάσχεση.

Αν και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ δεν αποκάλυψε το όνομα του προμηθευτή, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτεσης Θωμάς Αναστασιάδης, αποκάλυψε ότι προκειται για την εταιρεία στην οποία εργάζεται, σημειώνοντας πως «η διαδικασία είσπραξης ήταν απολύτως νόμιμη». Ο κ. Αναστασιάδης, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, λέγοντας πως η σημερινή διοίκηση δεν δικαιούται να μιλά για αναθέσεις, ενώ υπεραμύνθηκε την πολιτική της εταιρείας του.

«Το γεγονός είναι ότι η σημερινή διοίκηση καλείται να καταβάλλει σημαντικά ποσά σε προμηθευτές, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων για προφορικές αναθέσεις της προηγούμενης διοίκησης. Πολλές, όπως η συγκεκριμένη που αφορούσε ηλεκτρολογικό υλικό, έγιναν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019. Η αντιπολίτευση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα με τον εαυτό της, τι τελικά υποστηρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια» δήλωσε στο eptanews.gr, ο κ. Νταντάμης. Όπως υποστήριξε, οι «Πολίτες σε Δράση» είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δυστυχώς προτίμησαν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα. «Ο κ. Αναστασιάδης, έκανε λόγο για διαδικασία είσπραξης απολύτως νόμιμη. Δεν απάντησε όμως για την προφορική ανάθεση, η οποία έγινε χωρίς να προηγηθεί απόφαση του ΔΣ του ΟΠΠΑΠ και φυσικά χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση έργου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια