HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Βραζιλία και η Κίνα σύναψαν εμπορική συμφωνία για να εγκαταλείψουν το αμερικάνικο δολάριο


Η Βραζιλία και η Κίνα φέρονται να έχουν συνάψει συμφωνία για την εγκατάλειψη του δολαρίου ΗΠΑ υπέρ των δικών τους νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με το FOX business.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Κίνα και τη Βραζιλία να πραγματοποιούν εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές απευθείας, ανταλλάσσοντας το κινεζικό γουάν με βραζιλιάνικo ρεάλ - ή το αντίστροφο - αντί να μετατρέπουν πρώτα τα νομίσματά τους σε δολάρια ΗΠΑ.

Ο Βραζιλιάνικος Οργανισμός Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων (ApexBrasil) δήλωσε ότι η νέα συμφωνία αναμένεται να «μειώσει το κόστος» και να «προωθήσει ακόμη μεγαλύτερο διμερές εμπόριο και να διευκολύνει τις επενδύσεις».

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνόλου των εισαγωγών, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Η Κίνα είναι επίσης η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των εξαγωγών.

Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας το 2009. Σήμερα, η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης κινεζικών επενδύσεων στη Λατινική Αμερική, με κινητήρια δύναμη τις δαπάνες για γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και την εξόρυξη πετρελαίου.

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την εγκατάλειψη του δολαρίου τον Ιανουάριο και η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά από ένα επιχειρηματικό σχήμα υψηλού επιπέδου Κίνας-Βραζιλίας στο Πεκίνο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ορκίστηκε τον Ιανουάριο, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση των δεσμών με το Πεκίνο μετά από μια περίοδο δύσκολων σχέσεων υπό τον προκάτοχό του, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος χρησιμοποίησε ρητορική κατά της Κίνας στην προεκλογική εκστρατεία και στο αξίωμα.

Ο αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Πεκίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο από αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του μετά από πνευμονία. Μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υπουργούς, γερουσιαστές, νομοθέτες και εκατοντάδες επιχειρηματίες -μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 100 από τον αγροτικό τομέα- είχε οριστεί να συνοδεύσει τον Λούλα κατά την πρώτη κρατική επίσκεψή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια