HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μπακογιάννη για Τέμπη: Βεβαίως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων


Την ώρα που επιχειρείται μια μεγάλη προσπάθεια να χρεωθεί στον σταθμάρχη Λάρισας αποκλειστικά και μόνο η ευθύνη της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη και λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη του Γιάννη Ραγκούση ότι η Υπουργική Απόφαση, η οποία εξαίρεσε τον κατηγορούμενο από την προϋπόθεση του ορίου ηλικίας, υπογράφθηκε μετά την αίτησή του για τη θέση, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά για ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μιλώντας στο Mega η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «βεβαίως υπάρχουν και ευθύνες πολιτικών προσώπων» για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Είμαι, όπως όλος ο κόσμος σήμερα στην Ελλάδα, συντετριμμένη. Ξέρω τι θα πει να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου στις 8 και στις 8.30 να είναι νεκρός. Φαντάζομαι τις μανάδες και τους πατεράδες αυτών των παιδιών, και πως όλοι οι γονείς στην Ελλάδα ταυτίστηκαν με αυτές τις οικογένειες. Είναι μία εθνική τραγωδία, και εάν έχουμε μία υποχρέωση – και είναι ο μοναδικός λόγος που βρίσκομαι εδώ, γιατί όπως είπατε, οι πολιτικοί καμιά φορά δεν θα πρέπει να μιλάνε – είναι για να πω ότι έχουμε μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, και για να το πέτυχουμε αυτό σημαίνει ότι όλα μα όλα πρέπει να βγουν στο φως», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι αδιανόητο το 2023 δύο τρένα να είναι στην ίδια ράγα και να συγκρούονται μεταξύ τους. Άρα, τι έφταιξε, ποιος έφταιξε, ποια ήταν τα λάθη που συνέβησαν, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, τι συνέβη ακριβώς, αυτό πρέπει να το μάθουμε μέχρι κεραίας. Είναι παντού οι ευθύνες. Βεβαίως υπάρχουν και ευθύνες πολιτικών προσώπων, όπως το αντιλαμβάνομαι. Αυτό δεν μπορεί να ξανασυμβεί, πρέπει να πούμε ολόκληρη την αλήθεια. Ο κόσμος που το δούλευε αυτό, που δούλευε στο τρένο, το πίστευε ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα έμπαινε στο τρένο. δεν υπάρχει σε αυτή την ιστορία τίποτα άλλο παρά μόνο «όλα στο φως». Είναι υποχρέωση την οποία έχουμε απέναντι στην κοινωνία, στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Δεσμευθήκαμε να το απαντήσουμε με όσο πόνο και κόστος έχει αυτό».

Για τις ελλείψεις στον σταθμό της Λάρισας και την απουσία της τηλεματικής που θα προελάμβανε ενδεχόμενο ατύχημα, υπογράμμισε πως, «είναι σαφές ότι θα έπρεπε να μπει νωρίτερα. Έγινε το 70% και δεν έγινε το 30%, όμως αυτό το 30% σκότωσε τους ανθρώπους. Άρα τι να πεις, ότι έκανα το 70% και δεν έκανα το 30%; Υπάρχουν από όλα, ολιγωρίες, συμφέροντα, συνδικαλισμός, τα πάντα. Η κυβέρνηση έκανε πολύ έργο σε πολλούς τομείς, υπάρχει κυβέρνηση που τα έχει κάνει όλα σε 4 χρόνια; Όχι βέβαια».

Αναφορικά με τον σταθμάρχη και τον νόμο της κινητικότητας που «υπερίσχυσε», η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως, «είχα δομικά προβλήματα με τον νόμο της κινητικότητας εξαρχής, διότι άδειαζαν καίριες θέσεις σε όλους τους μικρούς δήμους όλης της χώρας. Έφευγε κόσμος και πήγαιναν σε μεγάλους δήμους. Το βέβαιο είναι ότι βάσει της προκήρυξης υπήρχαν δύο άνθρωποι που ζήτησαν αυτή τη θέση, και με τον εν λόγω νόμο επιτρέπονταν όλα αυτά. Είναι ένα πράγμα που πρέπει να το δούμε».Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια