HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στη φυλακή οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση


Προφυλακίστηκαν τα δύο άτομα Πακιστανικής καταγωγής που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον εβραϊκού στόχου στου Ψυρρή.

Συγκεκριμένα, οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απολογηθούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» .

Στη δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το Ιράν φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Οι «γκρίζες ζώνες» της υπόθεσης

Εκτός του ότι οι πληροφορίες για τον τρόπο που τους εντόπισαν και κίνησαν τις υποψίες των ελληνικών αρχών παραμένουν ασαφείς, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν φαίνεται να παραπέμπουν σε δράση οργανωμένης ομάδας που θα αιματοκυλούσε την «καρδιά» της Αθήνας, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Ένα από τα καίρια σημεία, που δείχνουν μάλλον... υπερβολή, είναι πως η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια τους τους δύο Πακιστανούς εδώ και 45 μέρες - τους συνέλαβαν επειδή δεν είχαν τα έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα - και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί όπλα, εκρηκτικά και οι γιάφκες που τα έκρυβαν. Αν μιλάμε για τρομοκράτες, που έχουν στρατολογηθεί από έναν Ιρανό «εγκέφαλο», ο οποίος θεωρείται και αδίστακτος από τις ελληνικές αρχές, δεν θα μπορούσε να τους προμηθεύσει και με πλαστά έγγραφα;

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως διατηρούσαν σπίτι στην Αθήνα, οι δυο τους έμεναν πολύ μακριά από την πρωτεύουσα. Τι χτύπημα θα μπορούσαν να οργανώσουν από εκεί;

Αλλά και ο στόχος που είχαν δημιουργεί απορίες. Όπως αναφέρει η ΕΦ.ΣΥΝ «για να χτυπήσεις σε ξένο έδαφος τα συμφέροντα τρίτης χώρας, θα πρέπει να έχεις ένα εξαιρετικά ισχυρό δίκτυο ανθρώπων. Ένα δίκτυο το οποίο θα εξασφάλιζε εντοπιστές, στρατολόγους, χειριστές και άφθονη ροή χρήματος». Εδώ, μιλάμε για δύο ανθρώπους, που όπως ήρθε στο «φως», ρωτούσαν τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης στο Ιράν πού θα βρουν καλάσνικοφ.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο είναι πως, στο κινητό του ενός υπήρχαν μηνύματα με τον Ιρανό «εγκέφαλο» ο οποίος τους καλούσε για «χτύπημα», εξασφαλίζοντας τη φυγάδευσή τους στο Ιράν... ανοίγοντάς τους ένα εστιατόριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια