HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτο(α)δύναμος στον δρόμο για τις κάλπες - Μια συνέντευξη με λίγες απαντήσεις και πολλά ερωτήματα


Με μία συνέντευξη, στην οποία η σκηνοθεσία ενδεχομένως ήταν πιο εύγλωττη απ αυτές καθ αυτές τις απαντήσεις, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έβαλε χθες τους άξονες με τους οποίους θα πορευτεί ως τις
 εκλογές του Μαΐου

Τρεις εβδομάδες μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, το συγνώμη πέρασε σε δεύτερο πλάνο, δίνοντας τη θέση του στα όσα θα πρέπει να δρομολογηθούν την επόμενη τετραετία για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, που θα βρεθεί και στην αιχμή της γαλάζιας προεκλογικής ατζέντας. Αυτό που παρέμεινε σταθερό, ήταν η «γραμμή» της διαχρονικότητας των ευθυνών, στην οποία θα βαδίσει η ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στον Alpha είχε τέσσερα ενδιαφέροντα σημεία :

  1. Αποσαφήνισε (επιτέλους) ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο, και όχι μέσα στο κατακαλόκαιρο όπως του πρότειναν κάποιοι συνεργάτες του, φοβούμενοι ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναστροφή του κλίματος οργής που εξακολουθεί να επικρατεί στην κοινωνία τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών.
  2. Επέμεινε στη θέση του για την αυτοδυναμία, αλλά σε πολύ χαμηλότερους τόνους, ενώ για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο, δεν εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για τις δεύτερες εκλογές, χρησιμοποιώντας τη φράση «μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη». Που σημαίνει, ότι σε αντίθεση με τις διαρροές ότι ο κ. Μητσοτάκης σκέπτεται ακόμα και τρίτες κάλπες αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, έχει αρχίσει να σκέπτεται και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές.
  3. Πήρε για πρώτη φορά ευδιάκριτη απόσταση από τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, διαμηνύοντας ότι αποφάσεις για την κάθοδό του ή μη – που διχάζει τη ΝΔ – θα συζητηθεί αργότερα. Δηλαδή, κοντά στις εκλογές.
  4. Επέμεινε χωρίς παρεκκλίσεις στο αφήγημα των διαχρονικών ευθυνών, αποσύροντας πλέον από τις δημόσιες τοποθετήσεις του το εμφατικό «συγνώμη» των πρώτων ημερών και αντικαθιστώντάς το με τη φράση «αυτό που με βαραίνει και θα με βαραίνει πάντα είναι ότι δεν πρόφτασα επί των ημερών μου να ολοκληρώσω ένα έργο, το οποίο σίγουρα αν είχε ολοκληρωθεί, οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος μας ότι δε θα συνέβαινε το ατύχημα.

«Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη που μού αναλογεί. Και είπα μία κουβέντα: Φταίμε όλοι. Γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτή την κουβέντα να την πούμε επιτέλους όλοι; Δε μπορούμε επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης; Το μερίδιο που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε», είπε.

Πάντως, για τον παρατηρητικό τηλεθεατή ήταν ευδιάκριτη η αμηχανία του κ. Μητσοτάκη, ιδιαίτερα στα ερωτήματα που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα του κράτους κατά την τετραετή διακυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές ότι το δίλημμα που θα θέσει στους πολίτες θα είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του κράτους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια