Μια γευστική συνταγή που όλοι θα λατρέψουν
Υλικά
- 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!