Ψητές στο φούρνο, γίνονται απόλυτα εθιστικές
Υλικά
- 1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια γλυκοκολοκύθας σε μονή στρώση στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
- Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας παρμεζάνα και γαρνίροντας με σχοινόπρασο, αν θέλετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!