HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νίκη Κιλιτσντάρογλου προβλέπουν στελέχη του CHP, αλλά η γκρίνια συνεχίζεται εντός της Εθνικής Συμμαχίας


Έχουν περάσει 20 ημέρες από τότε που ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανακοινώθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας και από την επόμενη μέρα άρχισε να πραγματοποιεί επισκέψεις υποστήριξης σε πολιτικά κόμματα εκτός του «τραπεζιού των έξι» αφιερώνοντας τον περισσότερο χρόνο του στη σεισμόπληκτη περιοχή.

Τις επόμενες μέρες η προεκλογική εκστρατεία του Κιλιτσντάρογλου θα επιταχυνθεί στο πλαίσιο «Λιγότερες συγκεντρώσεις, περισσότερες επισκέψεις», με το επιτελείο του ηγέτη του CHP να σημειώνει ότι οι συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα θα συνεχιστούν και θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε πολλές πόλεις.

Σύμφωνα με το εκλογικό του επιτελείο ο Κιλιτσντάρογλου το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στοχευμένα σε διάφορα τμήματα της κοινωνίας, μεταφέροντας μέσα από δράσεις το κυβερνητικό του μήνυμα με έμφαση στις γυναίκες και τους νέους, ενώ θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με δημοφιλείς προσωπικότητες στις επαρχίες, ώστε να κινητοποιήσει τους τοπικούς πληθυσμούς.

Στο επιτελείο της Εθνικής Συμμαχίας, θεωρούν ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΑΚΡ και οι κινήσεις της Λαϊκής Συμμαχίας για διεύρυνση της αποτελούν ένδειξη στασιμότητας, σημειώνοντας ότι τα βήματα αυτά από τον Ερντογάν αποσκοπούν μόνο στην αποτροπή της απώλειας ψήφων κι όχι τόσο στην κατάκτηση νέων ψηφοφόρων.

Τις πιο κρίσιμες εκλογές για την Τουρκία, όπως χαρακτηρίζουν τα στελέχη της Εθνικής Συμμαχίας τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, θεωρούν ότι θα αναδείξουν νικητή τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ένα αποτέλεσμα γύρω στο 56%.

Παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν τα στενά στελέχη του Κιλιτσντάρογλου, η μεγάλη κρίση που προκάλεσε η αποχώρηση της προέδρου του κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ από το τραπέζι της διαδικασίας καθορισμού του υποψηφίου προέδρου, που λύθηκε με τη φόρμουλα της ανακήρυξης δύο δημάρχων ως «αντιπροέδρων», δεν έχει λήξει.

Όπως σημειώνουν δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο η συμπεριφορά του Καλού Κόμματος IYI προκάλεσε προβλήματα και στις φόρμουλες συνεργασίας που συζητήθηκαν για τις βουλευτικές εκλογές.

Στέλεχος από την ηγετική ομάδα της Εθνικής Συμμαχίας, περιγράφοντας τις εργασίες που έγιναν σε ορισμένες πόλεις για την προετοιμασία κοινής λίστας βουλευτών, δήλωσε ότι «αν υπάρξει πρόβλημα στις λίστες, θα οφείλεται στο κόμμα IYI», προσθέτοντας ότι «δεν είναι πρόθυμοι να φτιάξουν λίστα με άλλα κόμματα εκτός από το CHP. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση».

Ο φόβος για διείσδυση σε ευρεία κλίμακα του Καλού Κόμματος εντός της Εθνικής Συμμαχίας απασχολεί το «τραπέζι των έξι, καθώς η Μεράλ Ακσενέρ, εικάζουν, ότι έχει προσωπική ατζέντα που μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και στο τέλος ήττα για τον Κιλιτσντάρογλου.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι δηλώσεις στελεχών του Καλού Κόμματος, όπως του επικεφαλής του IYI για τις πολιτικές υποθέσεις Κοράι Αϊντίν ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο ηγέτης του κόμματος της πατρίδας, «θα μπορούσε να είναι ο 8ος αντιπρόεδρος».

Ο Ιντζέ που ολοκλήρωσε τη συλλογή 100 χιλιάδων υπογραφών θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος, όπως και το 2018. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι φέρνει ανατροπές η συμμετοχή του πρώην προεδρικού υποψηφίου, καθώς δεν αναδεικνύεται νικητής από τον πρώτο γύρο.

Όμως πέρα απ’ όλα αυτά υπάρχει και η σκληρή στάση μελών του IYI για τις επαφές που είχε ο Κιλιτσντάρογλου με την ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, όπως του βουλευτή του Καλού Κόμματος Γιαβούζ Αγκιραλίογλου.

Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα στην Εθνική Συμμαχία, με ένα στέλεχος της να εκφράζει την άποψη ότι «οι δηλώσεις αυτές αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του έργου. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς με καλή πίστη».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια