HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απίστευτο: Κατά φαντασίαν θύμα βιασμού - Kατηγόρησε ψευδώς τρεις άνδρες φέρνοντάς τους στα πρόθυρα αυτοκτονίας


Στη φυλακή οδηγήθηκε μια νεαρή γυναίκα 22 ετών στη Βρετανία η οποία αποκαλύφθηκε ότι ήταν κατά φαντασίαν θύμα βιασμού , καθώς έκανε ψευδείς καταγγελίες σε βάρος ανδρών με αποτέλεσμα τον διασυρμό και την ψυχολογική κατάρρευσή τους. Η Έλενορ Γουίλιαμς καταδικάστηκε σε οκτώμισι χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχη ότι είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από μία συμμορία ανδρών ασιατικής καταγωγής, που όπως έλεγε στη συνέχεια την εξέδιδε. Ανάλογες ψευδείς καταγγελίες περί βιασμού είχε διατυπώσει και σε βάρος άλλων ανδρών, ενώ το στοιχείο που καθιστά την περίπτωση της πρωτοφανή είναι ότι τεράστιος αριθμός ανθρώπων την είχε πιστέψει και συμμετείχε σε εκστρατεία στήριξής της στο Facebook.
"Αποκυήματα της φαντασίας της"

Η Έλενορ Γουίλιαμς κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου της πόλης Πρέστον στη βόρεια Αγγλία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δικαστής Άλταμ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς "αποκυήματα της φαντασίας της" ενώ ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την 22χρονη ήταν ότι "δεν έδειξε σημάδια ειλικρινούς μεταμέλειας".

Η Έλενορ Γουίλιαμς

Οι καταγγελίες της είχαν πάρει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι καταγγελίες της Έλενορ είχαν απασχολήσει ευρέως τα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ειδικότερα την πρώτη περίοδο του αυστηρού lockdown τον Μάιο του 2020.

Εκείνη την περίοδο αναρτούσε φωτογραφίες της στο Facebook που προκαλούσαν σοκ και γίνονταν viral. Στις φωτογραφίες αυτές εμφανιζόταν να έχει μώλωπες και άλλα σοβαρά τραύματα.



Η νεαρή κοπέλα ισχυριζόταν ότι "μοχθηροί αλλά επιτήδειοι" άνδρες ασιατικής καταγωγής την είχαν ξυλοκοπήσει και την είχαν υποχρεώσει να πάρει μέρος σε "σεξουαλικά πάρτι". Οι καταγγελίες της αφορούσαν σε Πακιστανούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ομορφιάς στην κομητεία της Κάμπρια.
Διεθνές εκστρατεία αλληλεγγύης στο Facebook με έμβλημα ένα μωβ ελεφαντάκι

Η απήχηση στις αναρτήσεις της ήταν πολύ μεγάλη. Σύντομα, η νεαρή Βρετανίδα άρχισε να διατυπώνει ανάλογες καταγγελίες και για πρόσωπα εκτός της περιοχής της. Στο Facebook εκφράστηκε ένα ισχυρό κύμα αλληλεγγύης. Πήρε μάλιστα συγκεκριμένη μορφή με διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης που ονομάστηκε Justice for Ellie - Δικαιοσύνη για την Έλι, με περισσότερα από 100.000 μέλη στην ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook. Το έμβλημα αυτής της εκστρατείας ήταν ένα μωβ ελεφαντάκι.


Για την οικονομική ενίσχυση των σκοπών της εκστρατείας, οι υπεύθυνοι πωλούσαν λούτρινα μωβ ελεφαντάκια και διοργάνωναν μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό να ξεσκεπαστούν αυτό που αποκαλούσαν "μια υπόθεση συγκάλυψης της αστυνομίας".

Ειδικά στην μικρή πόλη της, το Μπάροου, το καλοκαίρι του 2020 η αστυνομία κατέγραψε πάνω από 150 περιπτώσεις παρενόχλησης και απειλητικών μηνυμάτων. Η αστυνομία παρουσίασε στο δικαστήριο στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εκείνο το διάστημα τα εγκλήματα μίσους τριπλασιάστηκαν.

Σε μια επιστολή προς τον δικαστή την Τρίτη, η Williams διατήρησε την αθωότητά της, αλλά είπε ότι λυπάται και "συντετριμμένη" για το πώς η ανάρτησή της στο Facebook επηρέασε τον Barrow.

Η Έλενορ Γουίλιαμς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Σε αυτό δήλωσε ότι κατανοεί για ποιους λόγους "η ετυμηγορία των ενόρκων γίνεται αποδεκτή από το δικαστήριο", αλλά τόνισε: "Ξέρω ότι έχω κάνει κάποια λάθη, λυπάμαι για αυτά. Ξέρω ότι δεν είναι δικαιολογία, αλλά ήμουν νέα και μπερδεμένη".

Και προσθέτει στο υπόμνημα αυτό: "Είμαι συντετριμμένη για το πρόβλημα που έχει προκληθεί στο Μπάροου. Αν ήξερα ποιες συνέπειες θα είχε αυτό το status, δεν θα το είχα δημοσιεύσει ποτέ".

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχει περιορισμένη ευθύνη για το οξυμένο κλίμα που δημιουργήθηκε στην μικρή κοινότητα του Μπάροου μετά την ανάρτησή της στο Facebook. "Κάποιος αντίκτυπος στην κοινότητα ήταν προβλέψιμος", τονίστηκε. Ωστόσο, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι οι συνέπειες των ψεμάτων της για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης ήταν εκτεταμένες: "Υπάρχει ο κίνδυνος αληθινά θύματα βιασμού ή άλλης κακοποίησης να είναι στο μέλλον απρόθυμα να καταγγείλουν τι τους συνέβη".

Διάλεγε τυχαία τους άνδρες που κατηγορούσε

Οι ψευδείς ισχυρισμοί περί βιασμού έγιναν εναντίον τριών νεαρών λευκών ανδρών. Ο ένας από αυτούς, ο Όλιβερ Γκάρντνερ, είχε απλώς την ατυχία να της ζητήσει φωτιά στο δρόμο. Ένας άλλος, ο Τζόρνταν Τρένγκοβ, πέρασε 73 ημέρες στη φυλακή, αφού τον κατηγόρησε ψευδώς ότι τη βίασε και τη ναρκώθηκε υπό την απειλή μαχαιριού.


Ο πιο ακραίος ισχυρισμός διατυπώθηκε σε βάρος του Μοχάμεντ Ραμζάν, γνωστού στην πόλη ως Mo Rammy. Ο Ραμζάν, 43 ετών σήμερα, κατέθεσε στο δικαστήριο του Στέμματος του Πρέστον ότι είχε συναντήσει την Γουλίαμς μόνο μία φορά, για λίγο, σε ένα οικογενειακό πάρτι. Η κοπέλα τον κατήγγειλε ότι ήταν επικεφαλής μιας διεθνούς συμμορίας ανδρών με βιτρίνα τις επιχειρήσεις ομορφιάς, που πρώτα έκανε σεξ μαζί της όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ή 13 ετών και στη συνέχεια την εξέδιδε, όπως και δεκάδες άλλα κορίτσια στη βορειοδυτική Αγγλία και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε οίκο ανοχής στο Άμστερνταμ.

Και οι τρεις άνδρες που έπεσαν θύματά της, δήλωσαν στο δικαστήριο ότι έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας επειδή κατηγορήθηκαν ψευδώς.

Πώς είχε στήσει την παγίδα στα θύματά της

Η 22χρονη είχε στήσει καλά την παγίδα στα θύματά της. Στην κατοχή της βρέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για να δημιουργεί πλαστές ταυτότητες και να δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Snapchat πραγματικών ανδρών που είχε γνωρίσει – μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder ή συνδρομητών στον λογαριασμό της στο OnlyFans, τον ερωτικό ιστότοπο κοινής χρήσης φωτογραφιών. Τους άνδρες αυτούς τους παρουσίαζε ως κακοποιητές και βιαστές.

Η αστυνομία μπόρεσε να αποδείξει ότι ένας λογαριασμός Snapchat που υποτίθεται ότι ανήκε σε έναν από τους ψευδώς καταγγελόμενους και που φαινόταν να την παρακινούσε σε ασελγείς πράξεις. Ήταν τέτοια η εμμονή της να στηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς της που είχε μάλιστα δώσει στην αστυνομία λίστα ονομάτων 60 κοριτσιών από την ευρύτερη περιοχή υποστηρίζοντας ότι ήταν θύματα μαστροπών. Κάποια από αυτά τα κορίτσια ήταν συμμαθήτριές της από το σχολείο. Αυτό αποδείχθηκε όμως το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο ξεσκέπασμά της. Η αστυνομία άρχισε να επικοινωνεί με τα κορίτσια αυτά, απλώς και μόνο για να διαπιστώσει ότι δεν είχαν ποτέ πέσει θύματα εκμεταλλευτών ή θύματα βιασμού.

Βίντεο που αποτέλεσε ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο

Το παρακάτων βίντεο που δόθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ από την αστυνομία είναι ακόμη ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο για τη δράση της.




Στο βίντεο αυτό, η Έλενορ Γουίλιαμς έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας σούπερ μάρκετ να αγοράζει ένα σφυρί με το οποίο προχωρούσε σε αυτοτραυματισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια