HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Market pass: Oι 3 στους 4 θυσίασαν το 20% για να πάρουν μετρητά αντί για την ψηφιακή κάρτα


Αρχίζουν οι πληρωμές για το Market Pass. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια πολίτες περιμένουν να δουν χρήματα σήμερα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό είτε στην ψηφιακή τους κάρτα ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί τουλάχιστον όχι για όλους.

Θα χρειαστούν μερικές ημέρες υπομονή καθώς από σήμερα ξεκινά μια διαδικασία πληρωμής της πρώτης "φουρνιάς” των δικαιούχων η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από την επεξεργασία των αιτήσεων είναι ότι οι περισσότεροι -περίπου οι τρεις στους τέσσερις- επιλέγουν τη "σίγουρη” κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιδότησης είναι μειωμένο σε σχέση με το ποσό της πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα.

Προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών ότι μια τετραμελής οικογένεια προτίμησε να πάρει 124 ευρώ περίπου τώρα στον τραπεζικό της λογαριασμό (και να περιμένει άλλα τόσα στις αρχές Μαίου) αντί να λάβει 104 ευρώ τώρα στην ψηφιακή κάρτα και να περιμένει την πίστωση επιπλέον 52 ευρώ ανά μήνα μέχρι και τον Ιούλιο. Δηλαδή, η 4μελής οικογένεια επιλέγει να "θυσιάσει” συνολικά 60 ευρώ (και κάτι παραπάνω) για να μην… μπλέξει με την εφαρμογή του κινητού ή για να μπορεί να κάνει τα λιγότερα χρήματα ότι θέλει και να μην τα εξαργυρώσει στο supermarket ή στα καταστήματα τροφίμων.

Στη θέση αυτών που έχουν "θυσιάσει” το αυξημένο bonus, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες στο σύνολο περίπου 2,3 εκατομμυρίων που έχουν ήδη κάνει αίτηση για να λάβουν το market pass. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Εκτοτε, έχουν υποβληθεί ακόμη 200.000 αιτήσεις και αυτή τη στιγμή ο αριθμός των δικαιούχων έχει ανέβει στα 2,5 εκατομμύρια.

Ποιο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ακολουθηθεί για την έκδοση ψηφιακών χρεωστικών καρτών και την πίστωση της ενίσχυσης Market Pass σε αυτές;

Για όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως σήμερα 3 Μαρτίου, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους. Άρα για τους περίπου 500-600 χιλιάδες δικαιούχους που επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα, τα χρήματα θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες και λογικά η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη.

Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους.

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός, οπότε και αρχίζει η διαδικασία πίστωσης συμπληρωματικών ποσών στις ήδη εκδοθείσες κάρτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Ποιο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ακολουθηθεί για τις καταθέσεις της ενίσχυσης Market Pass σε τραπεζικούς λογαριασμούς;

Για όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαρτίου 2023. Ανάλογα λοιπόν με την πολιτική της κάθε τράπεζας θα αρχίσουν να φαίνονται και τα χρήματα στο υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών.

Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια