HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πότε κλείνουν τελικά τα Λύκεια για το καλοκαίρι 2023 - Η απόφαση


Έγινε η επίσημη ενημέρωση για το πότε θα τελειώσουν τα μαθήματα και πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι του 2023. Η απόφαση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται σε ΦΕΚ και αφορά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σύμφωνα με αυτό:

«Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου.»

Ωστόσο, στο ΦΕΚ δεν διευκρινίζεται ούτε το πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία για τις εκλογές του 2023 -που θα γίνουν στις 21 Μαΐου- ούτε πότε θα κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Πάντως, από τον Σεπτέμβριο είχε γίνει η σχετική ανακοίνωση, που ανέφερε τις προβλεπόμενες ημερομηνίες:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Τα παραπάνω συγκλίνουν με όσα αναφέρει και το τελευταίο ΦΕΚ, ωστόσο, οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 30 Απριλίου, οπότε και θα γνωστοποιηθούν επίσης οι ημέρες που θα κλείσουν οι σχολικές μονάδες για να γίνουν εκλογικά κέντρα και να πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές 2023, αυτές έχουν οριστεί για την Κυριακή 21 Μαΐου 2023. Συνεπώς, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν και ως εκλογικά κέντρα θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης γνωστοποίησε ποιες μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών:

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου
  • Δευτέρα, 22 Μαΐου

Οι σχολικές αργίες που ορίζει το υπουργείο Παιδείας

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
  • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2023

Το πότε θα κλείσουν τα σχολεία καθορίζεται από την ημερομηνία πάνω στην οποία θα πέσει το Πάσχα. Για το 2023, το ορθόδοξο Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εντούτοις η ημερομηνία έχει ήδη «κλειδώσει».

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου, ακριβώς πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ θα ανοίξουν και πάλι, μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια