HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αγία Πετρούπολη: Αυτή είναι η 26χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου μπλόγκερ


Συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ, Βλάντλεν Τατάρσκι η 26χρονη Ντάρια Τρεπόβα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ενέταξε το όνομα μιας γυναίκας στην λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά MME κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του μπλόγκερ, παρόλο που δεν είχε προηγηθεί καποια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του για τη δολοφονία του Τατάρσκι.

Λέγεται ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στο Ουζμπεκιστάν.



Ο Ρώσος μπλόγκερ ο οποίος υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δολοφονήθηκε μετά από έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη, από ένα «αγαλματίδιο» που του δόθηκε ως δώρο και ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 32 άτομα, εκ των οποίων τα 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail φαίνεται μια γυναίκα να κουβαλάει ένα δέμα , στο οποίο οι αρχές λένε ότι υπήρχε ένα αγαλματίδιο παγιδευμένο με 450 γραμμάτια TNT.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (3/4) ότι συνελήφθη ως ύποπτη για την έκρηξη η Ντάρια Τρεπόβα. Η 26χρονη φέρεται να είναι η γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο να κουβαλάει το δέμα με το αγαλματίδιο – βόμβα και να μπαίνει στο καφέ.

Η γυναίκα φέρεται να έδωσε το αγαλματίδιο στον Τατάρσκι και λίγο μετά έγινε η έκρηξη, γράφει η Daily Mail.

Ο 40χρονος μπλόγκερ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Βλάντεν Τατάρσκι μιλούσε σε μια πολιτική εκδήλωση στο καφέ Street Food No 1 όταν η βόμβα εξερράγη δίπλα του, σκοτώνοντας τον.

Οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει από νωρίς την Ντάρια Τρεπόβα, η οποία είναι γνωστή Ρωσίδα αντιπολεμική ακτιβίστρια. Όπως ανέφερε η Daily Mail ο σύζυγός της λέει ότι η γυναίκα του έπεσε θύμα πλεκτάνης και κάποιοι την παγίδευσαν, χωρίς πάντως, να δίνει λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

Δείτε το βίντεο με τη Ντάρια Τρεπόβα:



Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και τον Ναβάλνι

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο με την συνέργεια υποστηρικτών του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τον υποστηρικτή του Κρεμλίνου και του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι χθες στην Αγία Πετρούπολη.

«Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στις 2 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη (...) σχεδιάσθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες στρατολόγησαν πράκτορες μεταξύ των συνεργών του υποτιθέμενου Ταμείου του Αγώνα κατά της Διαφθοράς», της απαγορευμένης οργάνωσης του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέροντας το όνομα της Ντάρια Τρεπόβα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια