Το μαγειρικό reality MasterChef προσφέρει στους επίδοξους σεφ γνώσεις, εμπειρίες μέσα στις κουζίνες και σε όσους δοκιμάζουν τα πιάτα τους, μοναδικές γεύσεις που συνήθως τους μένουν αξέχαστες. Ωστόσο αυτό που συνέβη στο Ισπανικό MasterChef δεν έχει προηγούμενο καθώς δεν καταγραφεί ποτέ ανάλογο περιστατικό. Συγκεκριμένα, 44 άτομα που δοκίμασαν από τα πιάτα που τους σέρβιραν οι φιλόδοξοι μάγειρες του Ισπανικού MasterChef έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.
Όλα έγιναν αφού οι παίκτες του δημοφιλούς μαγειρικού διαγωνισμού προετοίμασαν ένα μενού για τους 120 εργαζόμενους του διάσημου ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια, με αφορμή την 20ό χρόνο λειτουργίας του.
Οι παίκτες ακολούθησαν της δημοφιλούς Ισπανίδας σεφ, Rakel Cernicharo, και ετοίμασαν πιάτα με θαλασσινά, όπως λαβράκι και μύδια, ενώ για επιδόρπιο κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.
Το φινάλε όμως ήταν δυσάρεστο.. Είτε κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκε στις παρασκευές των πιάτων δεν είχε ψηθεί σωστά είτε κάποιο από τα θαλασσινά δεν ήταν φρέσκο με αποτέλεσμα την τροφική δηλητηρίαση των 44 ατόμων.
📺 Mais de 40 pessoas têm infecção alimentar após prova do MasterChef.
— Metrópoles (@Metropoles) April 11, 2023
A Shine Iberia, produtora do MasterChef na Espanha, lamentou o ocorrido e disse que a "prioridade é o cuidado alimentar das pessoas".
Leia: https://t.co/y4wUIBeFi7 pic.twitter.com/ljWC6KfmgM
Ο παραγωγός του προγράμματος, Shine Iberia εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές συμβάν και υποστήριξε πως είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 11 χρόνια, που προβάλλεται ο μαγειρικός διαγωνισμός.
«Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα, στο οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγγύηση της διατροφικής φροντίδας των ατόμων που εμπλέκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ το Υπουργείο Υγείας της χώρας έχει ξεκινήσει έρευνες γύρω από τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.More than 40 people are suspected to have been affected by food poisoning as part of a TV cooking show in Spain. https://t.co/KnLWpzUASA
— Food Safety News (@foodsafetynews) April 13, 2023
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!