HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά - Τι λένε οι προγνώσεις


Βροχερός φαίνεται πως θα είναι σε μεγάλο μέρος της χώρας ο καιρός την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτομαγιάς

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Πρωτομαγιά, μια νέα πυκνή δέσμη νεφώσεων θα μας έρθει στα δυτικά και φαινόμενα θα έχουμε στα Επτάνησα και τα δυτικά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τοπικές βροχές ίσως έχουμε και στην ορεινή δυτική Μακεδονία και της κεντρικής Μακεδονίας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου




Οι 3 περιοχές χωρίς βροχές την Πρωτομαγιά

Κακοκαιρία με βροχές την Πρωτομαγιά αλλά... «όχι για όλους» προβλέπει ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του το πρωί της Παρασκευής (28/4).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα και με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, με την αστάθεια να υποχωρεί.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Πρωτομαγιά θα είναι... ανέφελη για όλους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει στην ανάρτησή του, το Σάββατο προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

Την Κυριακή μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές με σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική.

Όσο για τη Δευτέρα, την Πρωτομαγιά δηλαδή, ο κ. Τσατραφύλλιας «βλέπει» άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

«Την Τρίτη και την Τέταρτη, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 7 μποφόρ», καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια