HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καιρός: Με βροχές και μπόρες θα κάνουμε Πρωτομαγιά - Οι προγνώσεις


Δεν «θα'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη», η αυριανή και πρώτη μέρα του Μαΐου, καθώς οι μέχρι τώρα προγνώσεις για τον καιρό της Πρωτομαγιάς, προβλέπουν νεφώσεις, βροχές και μπόρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

  • Τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν το διήμερο της Κυριακής 30/04 και Δευτέρας 01/05 στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα.
  • Στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.
  • Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τη Δευτέρα 01/05.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης από της βραδινές ώρες της Δευτέρας 01/05 στο Νότιο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή).

Δείτε σχετικούς χάρτες

xartis11

xartis12

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Πρωτομαγιάς

Όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτομαγιάς

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Πρωτομαγιά, μια νέα πυκνή δέσμη νεφώσεων θα μας έρθει στα δυτικά και φαινόμενα θα έχουμε στα Επτάνησα και τα δυτικά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τοπικές βροχές ίσως έχουμε και στην ορεινή δυτική Μακεδονία και της κεντρικής Μακεδονίας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια