Νόστιμη και εύκολη επιλογή για τις μέρες που δεν έχετε έμπνευση
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν
- 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τα μενταγιόν και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστές.
- Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 2 λεπτά ακόμα.
- Επιστρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, 5 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!