Η κλασική, ιταλική εκδοχή με λίγα υλικά και πλούσια γεύση
Υλικά
- 1 ζύμη για πίτσα (προπαρασκευασ-μένη)
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
- 1 συσκευασία ντομάτες (800 γρ.)
- 350 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 10 φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε ένα άλλο κομμάτι από πάνω. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο ή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Απλώστε το καλαμποκάλευρο στο ταψί και μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.
- Ρίξτε τις ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τις με μια κουτάλα. Μοιράστε περίπου 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τα πάνω από τη σάλτσα. Ψήστε την πίτσα για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες και η κορυφή να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ενώ η πίτσα ψήνεται, χτυπήστε το μισό βασιλικό, το λάδι, τη ρίγανη και το σχοινόπρασο σε ένα μικρό μπλέντερ.
- Καλύψτε την πίτσα με τον υπόλοιπο βασιλικό, αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με το ελαιόλαδο.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!