HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι μπήκε η συμμορία σε πολυτελές σπίτι στην Πεντέλη – Το σχέδιο δράσης


Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια και εταιρίες στην Αττική, με λεία 650.000 ευρώ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iΕidiseis.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σχημάτισαν δικογραφία για 11 άτομα, ανάμεσά τους ένας νεαρός αστυνομικός. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης.

Η κάμερα τους έχει καταγράψει εξωτερικά. Όπως φαίνεται πλησιάζει πρώτα ένας και φορώντας κράνος χτυπάει το κουδούνι. Αφού δεν ανοίγει κάποιος, απομακρύνεται και τότε πλησιάζουν δύο συνεργοί του οι οποίοι προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου.

Τότε εμφανίζεται και ένα τρίτο άτομο ενώ δευτερόλεπτα μετά και τέταρτος συνεργός τους. Όλοι φοράνε κουκούλες στο πρόσωπο και γάντια στα χέρια. Η διάρρηξη, σημειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2022 και μέσα σε περίπου δέκα λεπτά από τις 20.30 έως τις 20.40 ολοκλήρωσαν το «έργο» τους αρπάζοντας κοσμήματα αξίας περίπου 15.900 ευρώ.

Όσον αφορά στο «ξήλωμα» της συμμορίας, η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023, προχωρούσαν σε διαρρήξεις πολυτελών οικιών και εταιρειών.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία: προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού διαπίστωναν πως οι ένοικοί τους απουσιάζουν, προέβαιναν στην παραβίαση κεντρικών θυρών ή παραθύρων, λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας όλα τα μέρη του σώματός τους, χρησιμοποιώντας (γάντια, κράνη μηχανής και κουκούλες τύπου full – face), ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα πρόσφορα μέσα που απαιτούνται για την διάπραξη διαρρήξεων (λοστούς, βαριοπούλες και άλλα εργαλεία), χρησιμοποιούσαν μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία για την μεταξύ τους επικοινωνία, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα με μεγάλη ιπποδύναμη, τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διαφοροποιούσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ τοποθετούσαν και κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθιστώντας δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Το αρχηγικό μέλος είχε καταλυτικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Διέμενε μόνιμα σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας και μετέβαινε στην Αττική, με ιδιόκτητα ή νοικιασμένα οχήματα και μέσα μεταφοράς παραμένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε οικίες συγγενικών του προσώπων ή βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναπτύσσοντας την εγκληματική του δραστηριότητα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης δεν προέβαιναν σε καμία ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Σημαντικό ρόλο στη δράση τους διαδραμάτιζαν τα επιχειρησιακά οχήματα, τα οποία έκρυβαν σε χώρους «καβάτζες». Επέλεγαν ως χώρους στάθμευσης αυτών πάρκινγκ που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα χωρίς ποινικό παρελθόν και τους έπειθαν να τα παραχωρήσουν. Για τη μετάβασή τους από και προς τα επιχειρησιακά οχήματα χρησιμοποιούσαν οχήματα «δορυφόρους», ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση σε χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 644.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και δαχτυλίδι, ενώ ακόμα κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια