HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Υποψηφίος βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ζήσης Ζάννας: «Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατική πολιτική αλλαγή»


Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει γίνει ένας ανελέητος αγώνας δρόμου, στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και ενίοτε στην αισχροκέρδεια συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων με την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα είναι κυρίαρχα συναισθήματα στους περισσότερους. Δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη στη χώρα, αλλά και να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Είναι οι ίδιες οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να δανειστούν από τις τράπεζες, όταν τα πρώτα εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Είναι το αίσθημα της αδικίας που έχει κατακλύσει όλους τους πολίτες, σε μία Ελλάδα που μας πληγώνει βαθιά. Βιώνουμε μία δυστοπική κατάσταση που δημιούργησε συνειδητά το αναποτελεσματικό «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη. Μία Ελλάδα, στην οποία υποφέρουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης, την Ελλάδα της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, της θεσμικής καταρράκωσης, της αδικίας.

Ως εδώ! Μας αξίζει κάτι καλύτερο. Οι πολίτες ετοιμάζονται να βάλουν ένα τέλος στην αλαζονεία και στην ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να αποκτήσει η χώρα μία σταθερή και προοδευτική διακυβέρνηση. Με ξεκάθαρο σχέδιο και συγκεκριμένες πολιτικές που θα διασφαλίσουν την αύξηση των μισθών, τη μείωση των τιμών, τη ρύθμιση των χρεών, ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Με περισσότερη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη παντού!

Στο πρόγραμμά μας έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την ενίσχυση του εισοδήματος, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευτεί:

Για την εργασία αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο, αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, από τον πρώτο χρόνο, θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεπάγωμα των τριετιών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επανίδρυση του ΣΕΠΕ, επαναφορά του 8ωρου και των απλήρωτων υπερωριών.

Στην οικονομία προτείνουμε αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι), μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς, 120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο δημόσιο, κανόνες στη λειτουργία των funds και δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Για τους συνταξιούχους προτείνουμε μεταξύ άλλων επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019, αύξηση των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά, κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Για τις μητέρες, αύξηση και μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας, και χορήγησή του στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη ανεξαρτήτως σπουδών, ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Για τα νέα ζευγάρια προσιτή κατοικία με χαμηλά ενοίκια μέσα από τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb, διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου

Για την Υγεία προτείνουμε την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών, πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας, μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, αναδιαμόρφωση μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ και κίνητρα για την ένταξη νεών γιατρών στο ΕΣΥ.

Για την παιδεία 20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας, δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα, επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά της κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.

Για το κράτος αντικατάσταση του επιτελικού κράτους που έχει γίνει ανέκδοτο με ένα δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, με δομές αξιοκρατίας και διαφάνειας, με δραστικό περιορισμό των μετακλητών και των απευθείας αναθέσεων, ολική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, διαφανή και δημοκρατική λειτουργία και επαναφορά της στον ιδρυτικό της σκοπό, δηλαδή την εθνική ασφάλεια και τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αναδιοργάνωση και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους επίορκους αστυνομικούς με στόχο να καταπολεμεί και όχι να συνεργάζεται με το έγκλημα και έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα έλεγχος όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Για τον πολιτισμό δεσμευόμαστε για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας, συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο χώρο του πολιτισμού, μια νέα προοδευτική πολιτική για τα μνημεία και τα κρατικά μουσεία, ενταγμένα στο σχέδιό μας για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρα, ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και δημιουργία δημόσιας ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Δικαιοσύνη παντού!

Ζήσης Ζάννας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια