HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δείτε live την εκτόξευση του Starship της SpaceX: Ο μεγαλύτερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ


Εκτοξεύτηκε ο μεγαλύτερος πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ, το Starship της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ μετά από πολλές αναβολές.

Απογειώθηκε από την Boca Chica του Τέξας μεταξύ 8:28 π.μ. τοπική ώρα (14:28 BST) και 9:30 π.μ. (15:30 BST).

Ο μεγιστάνας Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι το Starship είναι σε τροχιά εκτόξευσης.

Αυτό συνέβη αφού η SpaceX επιβεβαίωσε ότι ο ανεφοδιασμός του Starship με καύσιμα ολοκληρώθηκε.


Το αφεντικό της SpaceX, Elon Musk, ελπίζει ότι το Starship θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη στο μέλλον, ενώ η NASA έχει ήδη εγγραφεί για να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι μέσω του προγράμματος Artemis μέχρι το 2025.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Μπόκα Τσίκα στο Τέξας:


Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης του Starship έγινε την Δευτέρα του Πάσχα (18/4), ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία και ο Έλον Μασκ δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια εκτόξευσης εντός 48 ώρων, η οποία τελικά γίνεται έγινε.

Ο πύραυλος Starship

Ο πύραυλος με το ύψος των 120 μέτρων – που ξεπερνά το Άγαλμα της Ελευθερίας – είχε αρχικά προγραμματιστεί να εκτοξευτεί από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στις 8 π.μ. EDT (1200 GMT). Όμως η εταιρεία ανακοίνωσε σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών της αντίστροφης μέτρησης ότι ακυρώνει την προσπάθεια για τουλάχιστον 48 ώρες, επικαλούμενη ένα πρόβλημα συμπίεσης στον εκτοξευτή πυραύλων του κατώτερου σταδίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια