HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ταυτοποιήθηκε ποδοσφαιριστής για πορνογραφία ανηλίκων - Θύμα 16χρονη μαθήτρια


Ένας 21χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος παίζει σε τοπική ομάδα της Λέσβου, ταυτοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων.

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από τη μητέρα 16χρονης μαθήτριας, η οποία αντιλήφθηκε ότι άγνωστος έχει πάρει –μέσω διαδικτύου- από την κόρη της γυμνές φωτογραφίες της. Αμέσως οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και ταυτοποίησαν ως δράστη τον 21χρονο ποδοσφαιριστή μέσω του προφίλ του στα social media.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος συνομιλούσε με την ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Μέσω των μηνυμάτων κέρδισε την εμπιστοσύνη της και στη συνέχεια απέσπασε από το κορίτσι γυμνές φωτογραφίες.

Σε βάρος του ποδοσφαιριστή σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Στο μεταξύ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε έναν 27χρονο που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων. Το ίδιο άτομο είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Αστυνομία και μάλιστα δύο φορές για το ίδιο αδίκημα. Ο 27χρονος, ο οποίος είναι ανεπάγγελτος, συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για την ταυτοποίησή του υπήρξε συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α. Οι Αμερικανοί «έπιασαν» τον 27χρονο Έλληνα να κατέχει και διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο. Ακολούθως ενημερώθηκαν αμέσως οι ελληνικές Αρχές που ξεκίνησαν έρευνα.

Εκτός από την περίπτωση του 27χρονου, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε και άλλη υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Στη δεύτερη υπόθεση υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας και εντοπίστηκε 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος διαμοίραζε σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και 55χρονος χρήστης του διαδικτύου (κάτοικος Αθήνας που δηλώνει άνεργος), ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες του εν λόγω υλικού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στα βίντεο που διακινούνταν από τους δύο άντρες που ταυτοποιήθηκαν αποτυπώνονταν βιασμοί παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στις παραπάνω υποθέσεις, το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 5 κινητά τηλέφωνα, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτα micro SD και κάρτα SIM.

Στην ανακοίνωση της Δίωξης ΗΛεκτρονικού Εγκλήματος για τις υποθέσεις πορνογραφίας αναφέρεται ότι «η Αστυνομία διαβίβασε το υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια