HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νοσοκόμος ομολόγησε ότι σκότωσε 20 ασθενείς με κορωνοϊό για να μην «υποφέρουν»


Ενας νοσοκόμος στην Ολλανδία, ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό γιατί δεν ήθελε «να τους βλέπει να υποφέρουν» όπως ισχυρίστηκε.

Η κοινή γνώμη στην Ολλανδία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις για την δράση ενός ψυχοπαθούς κατά τα φαινόμενα νοσοκόμου, του 30χρονου Θίοντορ Β. ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε την φρικώδη δράση του στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής ψυχικής υγείας, στην οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι δολοφονίες, οι οποίες ερευνώνται από τη γενική εισαγγελία της Ολλανδίας φέρονται να έλαβαν χώρα το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Μάιο του 2022 στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσεν.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία, ο φερόμενος ως μαζικός δολοφόνος, σε συνομιλίες που είχε με το νοσηλευτικό προσωπικό της ψυχιατρικής κλινικής που νοσηλευόταν, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον θάνατο περίπου 20 ασθενών, που τους ανάγκασαν να σπάσουν το ιατρικό απόρρητο και να ενημερώσουν καταρχάς το νοσοκομείο του Άσεν.

Ο 30χρονος συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες στο σπίτι του στο Veenhuizen και την Πέμπτη τέθηκε υπό κράτηση για έναν ακόμη μήνα. Η έρευνα για τους καταγγελλόμενους θανάτους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι Αρχές προσπαθούν πλέον μέσα από τα αρχεία του νοσοκομείου να διαπιστώσουν πόσοι θάνατοι ασθενών επήλθαν όταν είχε βάρδια ο εν λόγω άνδρας.

«Οι ειδικοί ψάχνουν επί του παρόντος να δουν εάν μπορούν να βρεθούν αποκλίσεις στα ιατρικά αρχεία που θα μπορούσαν να ταιριάζουν με τις δηλώσεις του υπόπτου», είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν όντως υπάρχουν νεκροί ασθενείς τους οποίους σκότωσε ο νοσοκόμος ή αν πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας, ωστόσο, το δεύτερο σενάριο δυστυχώς απομακρύνεται…

«Ο ύποπτος φέρεται να εκτέλεσε ιατρικές διαδικασίες σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν σε τελικό στάδιο και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό. Οι δηλώσεις του λήφθηκαν τόσο σοβαρά υπόψη από τον οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης που αποφάσισαν, μετά από εκτεταμένη συλλογική συζήτηση και λήψη νομικών συμβουλών τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών, να παραβιάσουν την υποχρέωση εμπιστευτικότητας και να το αναφέρουν στη διοίκηση του νοσοκομείου του Άσεν» ανέφεραν οι άνθρωποι της ψυχιατρικής κλινικής.

Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν ενημερωθεί για την έρευνα πριν από δύο εβδομάδες, κι όπως είπε ο δικηγόρος ορισμένων εξ αυτών «έχουν τόσες πολλές ερωτήσεις αυτή τη στιγμή και η αβεβαιότητα για το πώς πέθανε το αγαπημένο τους πρόσωπο τους βασανίζει πάρα πολύ. Φυσικά και οι συγγενείς θέλουν να γίνει σωστή έρευνα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα έρθει η επιθυμητή διαύγεια».

Συγγενής ενός από τα θύματα είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο 30χρονος συνδέεται με 24 θανάτους ασθενών.

Το Νοσοκομείο Wilhelmina εξέδωσε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο την 20ή Απριλίου, αναφέροντας ότι η «σύλληψη ενός υπαλλήλου μας» στις 17 Απριλίου «μάς έχει συγκλονίσει. Ο νοσοκόμος συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στο θάνατο ασθενών στο WZA (σ.σ.: νοσοκομείο) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού».

Μετά από εσωτερική έρευνα, το νοσοκομείο παρέδωσε την υπόθεση στις Αρχές, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια