HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή η 39χρονη ερπετολόγος - Πώς βρέθηκε η οχιά στο σχολείο


Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η 43χρονη ερπετολόγος που την δάγκωσε οχιά στο 30ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά της να το εγκλωβίσει.

Οι θεράποντες ιατροί δεν έδωσαν άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της και είπαν ότι αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 43χρονης είπε ότι της έχει δοθεί η κατάλληλη αγωγή και ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Η έμπειρη ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το τσίμπημα από την οχιά, το οποίο προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μάλιστα, αν και διασωληνώθηκε ήδη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε αιμοδυναμικά ασταθής στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Κατευθείαν έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Σήμερα εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος, πάλι στην οδό Γιαννιτσών. Το μεσημέρι, ο διευθυντής του σχολείου και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συσκέφθηκαν, για το πώς θα κινηθούν από δω και πέρα, καθώς ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ.

Τι λέει η μητέρα της 39χρονης ερπετολόγου

Μιλώντας στο protothema.gr, η μητέρα της 39χρονης αναφέρει πως η κόρη της διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση για να αναλαμβάνει περιστατικά με ερπετά και έτσι ειδοποιηθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την εθελοντική ομάδα που είναι μέλος για να επιληφθεί του περιστατικού.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών, έφτασε στο σχολείο και έπιασε το δηλητηριώδες φίδι, ωστόσο δέχθηκε το δάγκωμα μόλις το έβαλε στο κλουβί και πήγε να το κλείσει, όπως αναφέρει η μητέρα της.

«Έχει μεγάλη εμπειρία και άνεση με τα ερπετά, το έχει κάνει και άλλες φορές με επιτυχία αλλά αυτή ήταν ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το φίδι βρέθηκε σε σχολείο και ήθελε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Έφυγε άμεσα μόλις την κάλεσαν για το περιστατικό. Σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με εθελοντισμό βοηθάει. Είναι το πάθος της», αναφέρει η μητέρα της 39χρονης.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της που παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, τονίζει ότι η κόρη της υπέστη αλλεργικό σοκ. «Σύμφωνα με όσα μας έχουν αναφέρει οι γιατροί του νοσοκομείου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ευτυχώς είναι σταθερή η κατάσταση. Όλοι οι γιατροί είναι απο πάνω της και την προσέχουν. Της έχει δοθεί και η κατάλληλη αγωγή. Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά», σημειώνει η μητέρα της 39χρονης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια