HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θρίλερ με τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη - Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Αλβανία


Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης (11/5), μετά τη σύλληψη του υποψήφιου Δήμαρχοου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπελέρη κατηγορείται για εξαγορά ψήφων. Την ώρα της σύλληψής του βρισκόταν μέσα στο εστιατόριό του στη Χειμάρρα.

Ο Μπελέρη συνοδευόμενος από αστυνομικούς του SPAK κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Αυλώνα. Όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας, πολλοί υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη του.

Ο συλληφθείς είναι για τρίτη φορά υποψήφιος για τον Δήμο της Χειμάρρας υποστηριζόμενος από τον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Μαζί Κερδίζουμε». Αντίπαλος του στις εκλογές είναι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γκόρος που στηρίζεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Η στιγμή της σύλληψης:



Κατρούγκαλος: Πέραν του αυτονόητου διαβήματος η κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιηθεί αποφασιστικά σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, έγραψε στο Twitter:

Η σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση. Αναμένουμε ότι πέραν του αυτονόητου διαβήματος σε διμερές επίπεδο, η Κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί αποφασιστικά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ. Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια