HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απουσία εφορευτικής επιτροπής: «Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές φυλάκισης»


Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, κάθε πολίτης που καλείται να είναι μέλος εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές είναι υποχρεωμένος να παραστεί.

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα προβλήματα με την μη έλευση των ατόμων της εφορευτικής επιτροπής και την ποινική διαδικασία που ακολουθεί.

«Είναι υποχρεωμένος να πάει κάποιος στην εφορευτική επιτροπή. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές φυλακίσεως. Θα πρέπει να το γνωστοποιήσει είτε στέλνοντας έναν αγγελιοφόρο στο εκλογικό τμήμα είτε τις προηγούμενες ημέρες ώστε να μην υπάρχουν ποινικές συνέπειες. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να επιτάξει αλλά μέσα σε συλλογικά πλαίσια. Εάν  κάποιος ψηφοφόρος έχει κάποια εργασία ή κάποια υποχρέωση, τότε ο δικαστικός αντιπρόσωπος επιλέγει κάποιον άλλον».

Από την πλευρά του μιλώντας για την προεκλογική περίοδο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης είπε πως ήταν ήρεμη συγκριτικά με άλλες εκλογές.

«Θεωρώ πως επειδή αναμένονται οι δεύτερες εκλογές, ήταν ήρεμοι οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο  δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης είπε με τη σειρά του πως συγκριτικά με άλλες περιόδους δεν υπάρχει τόσο προεκλογικές εκστρατείες αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «η σκληρή μάχη γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ και η λασπομαχία γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια