HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται νέες συλλήψεις – «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»


Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η σύλληψη όλων όσων είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε. 

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είπε στην συνέχεια, φαίνεται ότι δεν ήταν κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όσο αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες συλλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι. «Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Ήταν ερωτευμένος με την δουλειά του και δεν έκανε πίσω ποτέ»

Για δικαίωση της μνήμης του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε λόγο η χήρα του δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση, ενώ ευχαρίστησε της Ελληνική Αστυνομία που κάνει ότι μπορεί για την διαλεύκανσή της.

«Ο Γιώργος μου δεν γυρίζει πίσω και αυτό είναι το δεδομένο οπότε ο πόνος μου δεν μπορεί να απαλυνθεί», είπε αρχικά στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου και συνέχισε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Ελληνική Αστυνομία, είμαι πεπεισμένη ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Για τη Δημοκρατία αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συλληφθούν και όχι για εμάς».

«Θα φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας γιατί έγινε μια πολύ καλή δουλειά από την Αστυνομία και τους εισαγγελείς», τόνισε.

Η  ίδια σημείωσε ότι ο δημοσιογράφος «ήταν ερωτευμένος με την δουλειά του και δεν έκανε πίσω ποτέ» και ανέφερε πως «ποτέ δεν ήταν καταδικαστικός με κανέναν, πάντα άκουγε την άποψη του άλλου και θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμα και τον μεγαλύτερο εγκληματία». «Σε φίλους και γνωστούς δεν έλεγε ποτέ τις διασυνδέσεις του και πράγματα που ήξερε», πρόσθεσε.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια