HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΘεσσαλονίκη: 15χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε βαγόνι τρένου – Καταδικάστηκε υπάλληλος του ΟΣΕ


Αναβίωσε το το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η υπόθεση ηλεκτροπληξίας ενός 15χρονου αγοριού ο οποίος ανέβηκε στο βαγόνι ενός εγκαταλελειμμένου τρένου, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, για να βγάλει μια φωτογραφία και τον «χτύπησε» το ρεύμα 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσε ο προϊστάμενος του τμήματος συντήρησης του χώρου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος -όπως πρωτόδικα- για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το περιστατικό συνέβη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 όταν ο 15χρονος, τότε, Ορέστης, μαζί με τον κολλητό του φίλο, επισκέφτηκαν τον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στον τόπο κατοικίας τους και θέλησαν να βγάλουν φωτογραφία σε ένα από τα δεκάδες βαγόνια που βρίσκονται πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένα στον χώρο, αφού δεn λειτουργούν οι έξι από τις δέκα γραμμές.

Οι δύο έφηβοι πέρασαν μπροστά από το φυλάκιο και εισήλθαν ανεμπόδιστα στον χώρο καθώς δεν υπήρχε περίφραξη και κάποια πινακίδα που να το απαγορεύει και περπάτησαν έως το βαγόνι.

Μόλις έφτασαν, ο Ορέστης ξεκίνησε να ανεβαίνει από τη σκάλα, ωστόσο ενάμιση μέτρο πριν φτάσει στην οροφή του βαγονιού, τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει φλεγόμενος στο έδαφος από ύψος τριών μέτρων.

Όπως κατέθεσε, χαρακτηριστικά, στο δικαστήριο ο κολλητός του φίλος, που εκείνη την ημέρα ήταν μαζί, «πήρε ολόκληρος φωτιά και το μόνο που πρόλαβα ήταν να βγάλω τη μπλούζα του. Το πόδι του βγήκε από τη θέση του και έσπασε, είναι παντού καμένος και μέχρι σήμερα ντρέπεται να βγει έξω».

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζαν πως έκαναν κάτι επικίνδυνο καθώς δεν υπήρχε κάποια σχετική σήμανση και η είσοδός τους στον χώρο έγινε ελεύθερα, αφού η περίφραξη ήταν και είναι μέχρι σήμερα ανύπαρκτη και δεn τους εμπόδισε κάποιος υπεύθυνος.

Από το περιστατικό το θύμα κόντεψε να χάσει τη ζωή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχει μόνιμη αναπηρία 60%.

Στην απολογία του ο προϊστάμενος του τμήματος συντήρησης που, πλέον, συνταξιοδοτήθηκε, παραδέχθηκε ότι ήταν στη δική του αρμοδιότητα η σήμανση για τον κίνδυνο που υπάρχει στην κυκλοφορία στον χώρο, όπως και η περίφραξη και η συντήρηση των εγκαταστάσεων.

«Η διοίκηση είναι ενημερωμένη για τα ατυχήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς. Είναι δικό τους θέμα, όχι δικιά μου ευθύνη, όπως και το που βρίσκονται τα βαγόνια. Η μόνη μας αρμοδιότητα ως τμήμα είναι η σήμανση και απαγορεύεται σε οποιοδήποτε δεν έχει δουλειά να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο. Έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα.

Και στο προηγούμενο σκοτώθηκε ένας φοιτητής το 2011 και ένας πιτσιρικάς τραυματίστηκε σε άλλο περιστατικό. Για εμένα είναι πέρα για πέρα άδικη η καταδίκη γιατί υπήρχαν τα σήματα. Αυτοί κάνουν υποθέσεις ότι δεν υπάρχει ρεύμα επειδή είναι εγκαταλελειμμένο.

Η πινακίδα ήταν ολοκάθαρη. Ο παθόν πήγε να βγάλει φωτογραφία από πάνω, είναι φωτογραφίες που βλέπουν στο διαδίκτυο και ξέρουν που πάνε», ανέφερε στην απολογία του.

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είχε την υποχρέωση να μεριμνήσει για την απομάκρυνση τον βαγονιών, καθώς δεν ήταν στις αρμοδιότητες του, ούτε στην περίφραξη γιατί έπρεπε να ληφθεί από την κεντρική διοίκηση, ωστόσο αμέλησε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για επαρκεί σήμανση του χώρου, δεν προέβη σε επισήμανση προς την διοίκηση του ΟΣΕ για να απαιτήσει να υπάρχει επαρκέστερη, λόγω και των περιστατικών που είχε υπόψιν του.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια