HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ναυάγιο: Προσήχθησαν 8 διασωθέντες, ελέγχονται ως διακινητές - Αναμένονται συλλήψεις


Οκτώ άτομα που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες έχουν προσαχθεί από χθες, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι οι διακινητές που είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τους εκατοντάδες ανθρώπους από τις ακτές της Λιβύης στην Ιταλία.

Πληροφορίες του iΕidiseis αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Συνήθως σε αυτά τα ταξίδια επιβαίνουν στα αλιευτικά σκάφη τρεις καπετάνιοι, που έχουν την κύρια ευθύνη του δρομολογίου, και ακόμα 3-5 βοηθοί τους.

Άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας

Άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της ασύλληπτης τραγωδίας, μιας και τα σενάρια γύρω από τη βύθιση του υπερφορτωμένου πλοιάριου είναι πολλά.

Ο τραγικός απολογισμός από το πολύνεκρο ναυάγιο δυστυχώς ανεβαίνει ώρα με την ώρα, με τις αρχές να κάνουν λόγο ίσως και για εκατόμβη νεκρών. Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και η θαλαμηγός που μετέφερε τους 104 διασωθέντες έδεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, το Λιμενικό δεν έχει βρεθεί άλλος επιζών. Προς το παρόν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις Αρχές οι νεκροί είναι 79, οι διασωθέντες 104, οι αγνοούμενοι εκατοντάδες.

Το ακόμη τραγικότερο της υπόθεσης είναι πως ίσως δεν μάθουμε ποτέ τον ακριβή αριθμό νεκρών.

Ολονύχτιες οι έρευνες - Θα συνεχιστούν για άλλες 72 ώρες

Από χθες το πρωί όταν και ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες για το ναυάγιο, το Λιμενικό Σώμα από θάλασσα και αέρα πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή του ναυαγίο για τον εντοπισμό επιζώντων, αλλά και για τη περισυλλογή σορών. Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν κυρίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ούτε τη νύχτα στη συγκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ λίγο πριν από τις 23:00 πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας σορούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, από σήμερα οι σοροί θα αρχίσουν να μεταφέρονται στην Αθήνα, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία. Έχει δημιουργηθεί ήδη χώρος στο Σχιστό, όποου θα παραμένουν οι σοροί, μέχρι μεταφερθούν στα νοσοκομεία για την ιατροδικαστική εξέταση.

Έχουν ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για 72 ώρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια