HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καλοκαίρι τέλος, αρχίζει η κακοκαιρία: Η πιο δύσκολη μέρα του Ιουνίου


Koντοζυγώνει το οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία που θα επηρεάσει την χώρα μας από τις επόμενες ώρες και θα κρατήσει έως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τα ανατολικά και είναι ασυνήθιστο για την εποχή. Πρόκειται για ένα βαρομετρικό που συναντάμε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, το οποίο φέρνει βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ο μεγάλος όγκος νερού.

Από τη Δευτέρα ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία καθώς πλησιάζει την χώρα μας μια θερμή αέρια μάζα από τη βόρεια Αφρική η οποία θα φέρει μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα συναντήσουμε σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια ενώ όσο προχωράμε προς το απόγευμα το σκηνικό αυτό θα είναι πιο γενικευμένο από το ύψος της Λαμίας και πάνω. Στα πιο νότια και ανατολικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές συννεφιές προς τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος μέχρι και τους 32 βαθμούς κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Πιο άστατος ο καιρός στην Θεσσαλονίκη που η μέρα ξεκινάει με μερικές συννεφιές αλλά όσο πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει για τα καλά στην χώρα μας ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ η πιο δύσκολη μέρα θα είναι το Σάββατο, καθώς στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα κυριαρχούν οι βροχές και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Μικρή πτώση του υδραργύρου.

Την Κυριακή, αυτό το κύμα κακοκαιρίας μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με διάρκεια στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο καιρός βελτιώνεται τη Δευτέρα και από την Τρίτη θα ζήσουμε κανονικό καλοκαίρι με 35 βαθμούς Κελσίου με αυτό το μοτίβο να μας συνοδεύει έως τις εκλογές, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια