HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κούτες γεμάτες εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν κοντά στο γραφείο του Πριγκόζιν


Στην αυλή του ξενοδοχείου Trezzini κοντά στο γραφείο του Πριγκόζιν, στην Πετρούπολη βρέθηκαν κουτιά γεμάτα χρήματα, έτοιμα να μετακινηθούν, φορτωμένα σε ένα φορτηγάκι!

Οι αξιωματικοί της FSB βρήκαν 4 δισεκατομμύρια ρούβλια σε μετρητά, ισόποσο σε περίπου 50 εκατομμύρια Ευρώ!

Από πού προήλθαν τα χρήματα, σε ποιον ανήκουν και για ποιο σκοπό προορίζονταν, είναι ακόμη άγνωστο!

Ποιος είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επικεφαλής ενός στρατού κατάδικων

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει αναδειχθεί ως βασικός παίκτης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικεφαλής του ιδιωτικού, μισθοφορικού στρατού που ηγούνται της ρωσικής επίθεσης σε βασικές περιοχές του πολέμου.

Το 2022, για να επανδρώσει τον στρατό του στην ομάδα Βάγκνερ, στρατολόγησε χιλιάδες καταδικασμένους εγκληματίες που εξέτιαν ποινές φυλάκισης αρκεί να συμφωνήσουν να πολεμήσουν για αυτόν στην Ουκρανία.

Μέχρι τότε, η ομάδα Βάγκνερ ήταν διαβόητη για τη δράση της στην Αφρική, τη Συρία ενώ είχε κατηγορηθεί ακόμα και για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές. Όλες οι έρευνες που προσπαθούν να αποκαλύψουν ποιος βρισκόταν πίσω από τον ιδιωτικό στρατό με τους αδίστακτους μισθοφόρους, κατέληγε στον Γεβγκένι Πριγκόζιν, έναν άνρθωπο με θολό παρελθόν και στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Γεννημένος το 1961, ο Πριγκόζιν κατάγεται από την Αγία Πετρούπολη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για πρώτη φορά καταδικάστηκε το 1979, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ήταν μια ποινή δύο ετών φυλάκισης με αναστολή για κλοπή. Δύο χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για ληστείες και κλοπές. Επί 9 χρόνια βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Είναι 1990 όταν βγαίνει από τη φυλακή, στη Ρωσία όλα αλλάζουν και ο Πριγκόζιν ξεκινά μια δική του δουλειά: Μια αλυσίδα υπαίθριων πάγκων που πωλούν χοτ-ντογκ στην Αγία Πετρούπολη. Οι δουλειές πηγαίνουν καλά και μέσα σε λίγα χρόνια, την εκτροχιασμένηδεκαετία του 1990 για τη χώρα, ο Πριγκόζιν ανοίγει πολυτελή και ακριβά εστιατόρια.

Τα εστιατόρια γίνονται το εφαλτήριο για γνωριμίες με τους επώνυμους και ισχυρούς της πόλης αλλά και όλης της Ρωσίας. Ένα από τα εστιατόριά του, που ονομαζόταν New Island, ήταν μια βάρκα που έπλεε στον ποταμό Νέβα. Στον Βλαντιμίρ Πούτιν αρέσει τόσο πολύ αυτό το πλωτό εστιατόριο που όταν ανέλαβε τα ηνία της Ρωσίας άρχισε να υποδέχεται εκεί για να κάνει το τραπέζι στους ξένους ηγέτες που φιλοξενεί κατά καιρούς. Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ και τις έρευνες διεθνών ΜΜΕ, το πιθανότερο είναι ότι Πούτιν και Πριγκόζιν πρωτογνωρίστηκαν εκεί.

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαπίστωσε ότι δεν είχα πρόβλημα να σερβίρω τα πιάτα μας σε ανώτερους αξιωματούχους ο ίδιος προσωπικά", έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του. "Γνωριστήκαμε όταν ήρθε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Μόρι". Ο Γιοσίρο Μόρι είχε επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη τον Απρίλιο του 2000, στην αρχή της διακυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το 2003, ο Πριγκόζιν είναι πια ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πούτιν που του αναθέτει τη διοργάνωση του πάρτι των γενεθλίων του στο πλωτό New Island.

Χρόνια αργότερα, η εταιρεία τροφοδοσίας (catering) του Πριγκόζιν, Concord, αναλαμβάνει να προμηθεύει τρόφιμα στο Κρεμλίνο, κι έτσι ο πρώην κατάδικος που ξεκίνησε με υπαίθριους πάγκους πρόχειρου φαγητού, αποκτά το παρατσούκλι "σεφ του Πούτιν".

Οι εταιρείες που συνδέονται με το Πριγκόζιν εξασφαλίζουν "χρυσά" συμβόλαια για την τροφοδοσία σε στρατιωτικά και κρατικά σχολεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια