HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζάεφ: «Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν το προπύργιο της Συμφωνίας των Πρεσπών»


Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ένας εκ των συντελεστών της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ζόραν Ζάεφ, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε τα πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018.

Όπως σημειώνει ο Ζόραν Ζάεφ, στην ανάρτηση του «εμείς, οι δημοκράτες των Βαλκανίων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχουμε και την υποχρέωση και τη δυνατότητα να βρούμε λύση σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα των Βαλκανίων», ενώ προσθέτει ότι στόχος είναι οι βαλκανικές χώρες να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Επίσης. κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, αριστερές και δεξιές, να συνεχίσουν να αποτελούν το προπύργιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών μας έφερε ελπίδα, πικρία, φιλοδοξία και αμφιβολία. Αλλά το πιο σημαντικό, μας έφερε σταθερότητα, ασφάλεια, καθαρή προοπτική και δύναμη για ένα καλύτερο αύριο.

Πέντε χρόνια αργότερα, γινόμαστε μάρτυρες της ειλικρινούς μακεδονο-ελληνικής φιλίας. Εδώ και πέντε χρόνια, η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα οικοδομούν μια συντροφικότητα από το μηδέν. Σε αυτή τη βάση λαμβάνουμε βοήθεια από τους Ευρωπαίους και ευρωατλαντικούς συμμάχους μας, σε αυτή τη βάση είμαστε ηγέτες ισχυρών περιφερειακών πρωτοβουλιών. Σε αυτή τη βάση, έχουμε μια σταθερή οικονομία, παρόλο που για τέταρτο χρόνο παλεύουμε με την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Τα θεμέλιά μας είναι στέρεα, αλλά οι άνεμοι γύρω μας είναι ισχυροί.

Επομένως, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, αριστερές και δεξιές, πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν το προπύργιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς, οι δημοκράτες των Βαλκανίων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχουμε και την υποχρέωση και τη δυνατότητα να βρούμε λύση σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα των Βαλκανίων. Η δέσμευσή μας έχει έναν σαφή στόχο - τον στόχο των Βαλκανίων στην Ε.Ε.

Οι επικίνδυνοι άνεμοι δεν υποχωρούν, αλλά τα θεμέλια και ο προμαχώνας είναι ισχυρότεροι από αυτούς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, στην ανάρτηση του για τα πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ανάρτηση του Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια