HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φωτιές στον Καναδά: Επέστρεψαν οι μάσκες στις ΗΠΑ - Απόκοσμες εικόνες από τον πορτοκαλί εφιάλτη


Βγήκαν ξανά από τα συρτάρια οι μάσκες στον Καναδά και τις ΗΠΑ, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και της ραγδαίας επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα από τις μεγάλες πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται.

Μάσκες στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, το άγαλμα της Ελευθερίας και οι ουρανοξύστες του Μανχάταν είχαν καλυφθεί από πορτοκαλί καταχνιά, ενώ η ορατότητα έχει μειωθεί τόσο που η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) επιβράδυνε την αεροπορική κίνηση κι έφθασε στο σημείο να καθηλώσει πτήσεις στο έδαφος.

Πορτοκαλί ομίχλη στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Μάλιστα, στη Νέα Υόρκη σήμερα, Πέμπτη (8/6) θα γίνει δωρεάν διανομή ενός εκατομμυρίου μασκών, ενώ στον Καναδά έγινε σύσταση για χρήση μασκών σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η παραμονή σε κλειστούς χώρους. «Αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση. Δεν είναι Covid», είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ, προσθέτοντας ότι τα λεωφορεία και τα τρένα της πόλης διαθέτουν συστήματα φιλτραρίσματος αέρα υψηλής ποιότητας που τα καθιστούν ασφαλείς μορφές μετακίνησης.

nea iorki kapnoi 2

«Συνιστούμε σε όλους τους Νεοϋορκέζους να περιορίσουν την υπαίθρια δραστηριότητα στο μέγιστο δυνατό βαθμό», προειδοποίησε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς. Οι ζωολογικοί κήποι έχουν φέρει τα ζώα σε εσωτερικούς χώρους και στη Νέα Υόρκη οι βόλτες με άλογα έχουν ανασταλεί.

nea iorki kapnoi3

Την Τετάρτη, τα σχολεία στην περιοχή της Ουάσιγκτον ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς τα επίπεδα ποιότητας του αέρα χτύπησαν «κόκκινο», ενώ το Ντιτρόιτ κατατάχθηκε ως η πέμπτη χειρότερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο στην κατάταξη της IQAir για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

kapnoi nea iorki

Την ίδια ώρα, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι επικίνδυνες συνθήκες καπνού αναμένεται να επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο.

kapnoi foties nea iorki

Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην ασκούνται έξω και να ελαχιστοποιούν την έκθεσή τους στον καπνό όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς ο αέρας εγκυμονεί άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία.

Στις παρακάτω δορυφορικές εικόνες του Ινστιτούτου CIRA/NOAA που λήφθηκαν τη Δευτέρα (5/6) φαίνεται ο καπνός από τις πυρκαγιές στο Κεμπέκ και η παράσυρσή τους προς τα νότια.

foties kanadas

foties kanadas 2

Όπως μεταδίδει το BBC, το μεγαλύτερο μέρος των καπνών προέρχεται από το Κεμπέκ, όπου βρίσκονται ενεργές περίπου 150 πυρκαγιές, με την περίοδο που διανύουμε να χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη που έχει καταγραφεί στον τομέα αυτό. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πάνω από 15.000 κάτοικοι αναμένεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την επαρχία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Καναδά χθες.

Μάλιστα, οι καναδικές αρχές αναμένουν επιδείνωση των συνθηκών στο Τορόντο, καθώς ο καπνός γίνεται όλο και πιο πυκνός. «Αυτά τα λεπτά σωματίδια αποτελούν γενικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία. Ωστόσο, οι αναπνευστήρες δεν μειώνουν την έκθεση στα αέρια στον καπνό της δασικής πυρκαγιάς», ανέφερε το Environment Canada.

kanadas foties

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) χαρακτήρισε την ποιότητα του αέρα σε μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος ως «ανθυγιεινή» ειδικά για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Βίντεο από τον πορτοκαλί εφιάλτη της Νέας Υόρκης:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια