Υπάρχει σωστό timing για την κατανάλωση φρούτων;
Αν πίστευες πως είναι μία υγιεινή συνήθεια, τότε έφτασε η στιγμή να μάθεις ότι κάνεις ένα τεράστιο λάθος.
Από μικρά παιδιά μάς έχουν μάθει ότι η κατανάλωση φρούτων είναι μία εξαιρετικά σωστή επιλογή για να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή. Βελτιώνουν την υγεία μας και θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Ωστόσο αυτό που δεν μας έχουν μάθει, είναι το πότε πρέπει να λαμβάνουμε τα φρούτα. Διότι όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και το φαγητό είναι θέμα timing.
Γιατί δεν πρέπει να τρώμε φρούτα μετά το φαγητό;
Το να λαμβάνουμε τα φρούτα ως επιδόρπιο στην πραγματικότητα κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό. Είναι πιθανό να ενοχλήσει και τελικά να επιβραδύνει την πέψη μας. Παρότι τείνουμε να χωνεύουμε τα φρούτα γρήγορα, όταν τα τρώμε μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορεί να προκαλέσει «κυκλοφοριακή συμφόρηση» στο έντερό μας. Το σώμα επικεντρώνεται στην πέψη του κυρίου γεύματος και αφήνει τα φρούτα για αργότερα. Η φρουκτόζη που βρίσκεται στα φρούτα, το σάκχαρο φρούτων ΑΚΑ, δε θα διαλυθεί γρήγορα και θα προκαλέσει πόνους στο στομάχι.
Πότε πρέπει να τρώμε τα φρούτα;
Υπάρχει σωστό timing; Προφανώς και υπάρχει. Είναι προτιμέρος να τρώμε φρούτα εκτός των ωρών γεύματος καθώς έτσι θα αφομοιωθούν γρηγορότερα και πιο εύκολα. Μία έως δύο ώρες πριν το γεύμα ή τρεις έως τέσσερις ώρες μετά είναι ιδανικές στιγμές ενώ καλή συνήθεια είναι να τρώμε φρούτα για πρωινό με άδειο στομάχι. Επίσης το να μαγειρεύουμε τα φρούτα είναι μία καλή συνθήκη διότι οι ίνες εξομοιώνονται καλύτερα από το σώμα μας και τα ευαίσθητα στομάχια το αντέχουν πιο άνετα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!