HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση«Άρες, Μάρες, Κουκουνάρες και Κορωνοϊάρες;», φίλε Ανέστη!.. Μετεκλογικό «Πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου


Με σταμάτησε χθες απόγευμα στη Μεγάλου Αλέξανδρου, κύριο κορμό του πεζοδρόμου της Κατερίνης (αυτό το λένε πεζόδρομο;) ο Ανέστης με έκδηλα τα στοιχεία κάποιας ανησυχίας στη φωνή και στο πρόσωπό του. 

     «Ξαφνιάστηκες με τους 63 νέους Υπουργούς και κάποιες περίεργες μετακινήσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ;» τον ρώτησα.

     «Όχι φίλε και συμμαθητή» μου απάντησε κοφτά!

     «Σε πείραξε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησα.

     «Όχι φίλε και συμμαθητή» απάντησε πάλι κοφτά!

     «Στενοχωρέθηκες, μήπως, με το συνεχιζόμενο ξεπεσμό της Τουρκικής λίρας;» τον ρώτησα για να διασκεδάσω την ανησυχία του.

     «Εάν αυτά δεν σε προβληματίζουν Ανέστη, τι σε ανησυχεί;» ρώτησα.

     «Γιώργο τι είναι όλα αυτά για καινούργια και πολύ επικίνδυνη ‘Νόσο Χ’ που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ;» με ρώτησε και κοντοστάθηκε περιμένοντας την απάντησή μου.

    «Φίλε μου Ανέστη καλά έκανες και με ρώτησες και σου υπόσχομαι μόλις γυρίσω σπίτι εδώ στο πατρικό μου θα ψάξω για ένα άρθρο/άποψή μου που φιλοξενήθηκε ευρύτατα στο διαδίκτυο το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου του δίσεκτου έτους 2020 όταν μπήκαμε στην παγκόσμια περιπέτεια του covid-19. Για αυτήν την υπόθεση φίλε Ανέστη  ακόμη ΔΕΝ γνωρίζουμε ΕΠΙΣΗΜΑ πώς, και γιατί πρωτοεμφανίστηκε στην Wuhan της Κίνας, κόστισε λένε περίπου 6.8 εκατομμύρια ζωές (και, άκουσον, άκουσον, δεν έγινε ποτέ σαφές εάν οι νεκροί ήταν αποκλειστικά θύματα του covid-19 η είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα που επιδεινώθηκαν εξαιτίας covid-19) ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ προξένησε κολοσσιαίες οικονομικές καταστροφές, φτωχοποίησε πολλές χώρες και πολλούς Λαούς και έκανε τους ήδη δισεκατομμυριούχους ακόμα πιο πλούσιους  …» 

     Κράτησα τη χθεσινή υπόσχεσή μου στον Ανέστη και σας καλώ, εάν έχετε το χρόνο και τη διάθεση να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω κείμενό μου που σχετίζεται με τις πονηρές αναφορές σε νέα πανδημία… 

                                        **************************                                

     ‘Όχι δεν είναι αστεία η κατάσταση και ο τίτλος μου ΔΕΝ είναι ειρωνικός αλλά σαφώς σε Αριστοφανικό στυλ σκωπτικός καθώς από το πουθενά βρεθήκαμε μετά από μια δεκαετία μπλεγμένοι σε μια παγκόσμια απειλή κατά της ανθρωπότητας από έναν άγνωστο ιό… 

     Μέχρι τώρα έχουμε επισήμως περισσότερα από 85,691 άτομα που νοσούν από τον ιό Covid-19 και 2,933 νεκρούς κυρίως ηλικιωμένα και βεβαρυμμένα με παθολογία άτομα και προφανώς επίκεντρο κρουσμάτων και θανάτων είναι η Κίνα. (Αυτά ήταν τα τότε αριθμητικά στοιχεία αλλά τελικά νόσησαν συνολικά 689,709,571 συνάνθρωποί μας και έχασαν τη ζωή τους 6,885,222…)

https://www.worldometers.info/coronavirus/

     Παγκοσμίως, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή ‘Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού’ (συγνώμη για την αδόκιμη έκφραση) έχουν κυριολεκτικά οργιάσει στην προσπάθειά τους να μας πληροφορήσουν…(ή μήπως να μας…τρομάξουν;) 

     Και σε ενορχηστρωμένη επωδό μαζί τους επίσημα πολιτικά χείλη σε διεθνή κλίμακα συνιστούν (‘Ημαρτον Κύριε) να ΠΛΕΝΟΥΜΕ πολύ συχνά με σαπούνι τα χέρια μας!... 

     Οι αριθμοί και τα ΜΜΕ δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να μας «πείσουν» παρά την εκπληκτικά γενικευμένη τρομολαγνειακή προσέγγιση στο νέο παγκόσμιο πρόβλημα Υγείας το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ακόμη δεν έχει κηρύξει ως ‘Πανδημία’. 

     Σας θυμίζω ότι ο  Dr. Wolfgang Wodarg 

https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Wodarg

 τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) είχε αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την κήρυξη Πανδημίας για τον ιό Η1Ν1 και είχε μιλήσει για ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα ζητώντας σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την μελέτη σε βάθος της πιθανής ‘συνέργειας’ του ΠΟΥ, Φαρμακευτικών εταιρειών κατασκευής εμβολίων και σε εκπροσώπους Εθνικών φορέων υγείας και ειδικούς επιστήμονες. 

https://healthcare-in-europe.com/en/news/european-parliament-to-investigate-who-pandemic-scandal.html

     Προσωπικά μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχω δει πουθενά τα αποτελέσματα αυτής τηε επίσημης έρευνα και παρακαλώ εάν κάποιοι φίλοι του  blog έχουν δει κάτι επίσημα δημοσιευμένο να μας το γνωστοποιήσουν. 

     Έχουμε πάντως μια παγκόσμια δραματική πτώση στους γνωστούς χρηματιστηριακούς δείκτες από Νέα Υόρκη, σε Ευρώπη και Άπω Ανατολή. Ήδη χάθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερα από ΠΕΝΤΕ ίσως και ΕΞΙ Τρισεκατομμύρια δολάρια και εάν η πτώση συνεχισθεί θα έχουμε Παγκόσμια Ύφεση…

     Παρά την δραματική μείωση χρηματιστηριακών αξιών την εβδομάδα που έκλεισε χτες τα διεθνή χρηματιστήρια παραμένουν σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα τιμών σε σύγκριση με την  δραματική πτώση του 2008, 2009 και 2010 με αφορμή την κατάρρευση της Lehman Brothers και την εμφάνιση της Πανδημίας γρίπης τύπου Α γνωστής πλέον ως Η1Ν1… 

     Είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί ο πλήρης κίνδυνος του νέου ιού covid-19 και ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός για την ανθρωπότητα σε νεκρούς. 

     Εξετάζοντας το τελικό κόστος της ‘γρίπης των χοίρων’ του Η1Ν1 είχε αναφερθεί ότι από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 οι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την πανδημία ήταν 18,500. 

     Αλλά στην ερευνητική τους εργασία που δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση LANCET τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Dr F.S. Dawood και η πολυμελής ερευνητική ομάδα του Ομοσπονδιακού Τμήματος μελέτης της Γρίπης, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που εδρεύει στην Ατλάντα των ΗΠΑ, κατέγραψε τελικό υπολογισμό σε νεκρούς της γρίπης τύπου Α Η1Ν1 σε παγκόσμια κλίμακα σε 201,200 που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος και σε 83,300 που κατέληξαν από επιπλοκές του καρδιαγγειακού συστήματος. (Lancet Infect Dis. 2012 Sep; 12(9):687-95. doi: 10.1016/S1473-3099(12)70121-4. Epub 2012 Jun 26)  

     Μέχρι στιγμής σε σύγκριση με θύματα από άλλες μορφές γρίπης αυτή την εποχή ο covid-19 αποδεικνύεται πιο θανατηφόρος στην παγκόσμια οικονομία παρά στον παγκόσμιο πληθυσμό. Εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του covid-19 σίγουρα κρούσματα και θάνατοι θα αυξηθούν και μαζί τους η πτώση χρηματιστηρίων αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Εύχομαι να κλείσει σύντομα και με ελάχιστα ανθρώπινα θύματα η νέα-αιφνίδια περιπέτεια της ανθρωπότητας. 

     Οι χρηματιστηριακές απώλειες φυσικά δεν αφορούν πολλούς από τους κατοίκους του πλανήτη μας αλλά, δυστυχώς, εάν συνεχιστούν θα καταλήξουν στη δημιουργία οικονομικής ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό βέβαια μας αφορά όλους…  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια