HCN Fiber Connected

Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συνελήφθη γυναίκα - «αράχνη» με «πτυχίο» στις απάτες


Μία 53χρονη Ελληνίδα, η οποία περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως… μετρ στις απάτες, συνελήφθη στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι άντρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής της πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Δευτέρας (26/6) σε σπίτι-«καβάτζα», το οποίο είχε κλειστά παράθυρα για να μην είναι ορατή σε περίπτωση παρακολούθησής της. Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν τα θύματά της καταλάβαιναν ότι έχουν εξαπατηθεί, τότε εκείνη συνεργάζονταν με «μπράβους» που αναλάμβαναν να τα «συνετίσουν».

Πιο αναλυτικά, η 53χρονη εμφανιζόταν ως δικηγόρος ή λογίστρια, υποσχόμενη σε αλλοδαπούς ότι θα μεσολαβήσει, μέσω των γνωριμιών της με δημόσιους λειτουργούς, ώστε να τους εκδώσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ως αντάλλαγμα ζητούσε αμοιβή σε μετρητά.

Στη συνέχεια, ουδέποτε παρέδιδε τα υποσχόμενα έγγραφα στους ενδιαφερόμενους και όταν τα θύματα απαιτούσαν είτε τα χρήματά τους είτε τα εν λόγω έγγραφα, η συλληφθείσα με τη συνδρομή «συνεργατών» της προέβαινε σε απειλές κατά της ζωής τους ώστε να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους.

Επιπλέον, συστηνόταν ψευδώς σε επιχειρηματίες που είχαν φορολογικές ή δανειακές εκκρεμότητες ως πρόσωπο που είχε διασυνδέσεις με δικηγόρους, λογιστές και υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους.

Έπειτα, με τη συνδρομή συνεργών της, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά υποσχόμενη τη ρύθμιση των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

Σε βάρος της εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, για τα αδικήματα της συμμορίας, απάτης και εκβιασμού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια