HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ | ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΖΟΥΡΓΟ


Το αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης είχε την ευκαιρία να συνατήσει από κοντά και να συζητήσει με τον Θεσσαλονικιό συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό, για την κοινωνική αποστολή της λογοτεχνίας, την ανάγνωση και τα οφέλη της, αλλά και για το συγγραφικό του έργο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαίου στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης, στο πλαίσιο των "Εαρινών Ημερών Μουσών" της Εφορίας Λόγου και Τέχνης της Ε.Π.Μ., σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Πατάκη" και το βιβλιοπωλείο "Νέστωρ".

Ο συγγραφέας του "Φράουστ", της "Αηδονόπιτας", της "Ανεμώλιας", του "Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο", του "Οι ρετσίνες του βασιλιά" κ.α., χαρακτηρίζει τα βιβλία του ως μυθιστορήματα ιστορικού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα μια αναίτια όπως ο ίδιος μας επισήμανε, έλξη για το παρελθόν. Τα έργα του δεισδύουν στην ανθρώπινη ψυχή και ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε άλλες εποχές, παρασύροντάς τον σε μια ταύτιση με τους ήρωες του τις περισσότερες φορές.

Όλα τα έργα του Ισίδωρου Ζουργού είναι γραμμένα μετά από μεγάλη κι ενδελεχή ιστορική έρευνα κι αποτυπώνουν τις ιδέες και τα ήθη της εποχή τους μέσα από τους αγώνες των ηρώων να ανακαλύψουν στο τέλος της διαδρομής, την αλήθεια.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν πολυπράγμωνα και καταξιωμένο συγγραφέα, ο οποίος τρέφει βαθιά αγάπη για την ιστορία και την επιστήμη, μα περισσότερο από όλα για τον άνθρωπο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια