HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΗ ώρα του Market Pass: «Κλείδωσε» η απόφαση - Τι ξέρουμε για αίτηση


Θολό είναι ακόμα το τοπίο για την παράταση του Market Pass που έχει ξεκινήσει να συζητείται έντονα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά όχι από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών. Εάν δεν γίνουν σήμερα οι ανακοινώσεις, τότε θα γνωρίζουμε σε δεύτερο χρόνο, πάντως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η απόφαση έχει «κλειδώσει».

Υπενθυμίζεται ότι το Market Pass καλύπτει μια μικρή οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών με επίδομα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για τον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως να δοθεί είτε τρίμηνη (δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο) είτε εξάμηνη (μέχρι τον Δεκέμβριο) παράταση.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί επίσης είναι εάν θα μείνει σταθερή η επιδότηση, δηλαδή με ανώτατο ποσό τα 72 ευρώ για ζευγάρι με τέσσερα τέκνα, ή εάν θα ανέβει στα 100 ευρώ η ενίσχυση. Επίσης, δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να αναφέρει εάν θα χρειάζεται να γίνει ή όχι ξανά αίτηση στο gov.gr, όπως είχε γίνει με το Fuel Pass, ή εάν απλά θα συνεχιστεί η επιδότηση στους ήδη δικαιούχους, αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να αλλάξουν την επιλογή που είχαν κάνει μεταξύ άυλης κάρτας ή πίστωσης απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ακόμα και αν ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώσει και επίσημα την επέκταση του Market Pass, θα ακολουθήσουν οι διευκρινίσεις από το νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο και συνηθίζεται να εξειδικεύει τα μέτρα, μία μέρα μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα, δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Market Pass: Τα εισοδηματικά κριτήρια του τελευταίου ΦΕΚ

Στον πρώτο γύρο του Market Pass είχε ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2021, ενώ δεν αποκλείεται για τις νέες αιτήσεις να ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022 - αναλόγως με το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:

 • Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ

 • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ

 • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

 • Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
 • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Η τελευταία πληρωμή του Market Pass τον Ιούλιο

Πώς κάνετε αίτηση για Market Pass στο gov.gr

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Market Pass (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών».

 • Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.
 • Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.
 • Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.
 • Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας. Για το κινητό θα σας έρθει ένας κωδικός με SMS, ενώ για το e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Πριν κάνετε την αίτηση, καλό θα είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα σε POS. Εάν δεν έχετε εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα για να μην έχετε καθυστερήσεις και λάθη για την πληρωμή σας.

Market Pass: Πότε η πληρωμή τον Ιούλιο

Η ημερομηνία της τελευταίας πληρωμής είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου και χρήματα θα λάβουν μόνο οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτας.

Η πληρωμή στα ΑΤΜ είχε γίνει τον Μάιο.

Μπορείτε να εξαργυρώσετε το voucher μέχρι τέλος Αυγούστου.

 • Παντοπωλεία
 • Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)
 • Κρεοπωλεία
 • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
 • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
 • Αρτοποιεία
 • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια