HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΜητσοτάκης στη Βουλή: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν


«Σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας».

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την «ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο υλοποιούνται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς για πρώτη φορά μετά την πολυετή οικονομική κρίση θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που δεν βρήκαν το θάρρος να υπερψηφίσουν τις σχετικές ρυθμίσεις.

Για τον θάνατο των πιλότων και τις φωτιές

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που θυσίασαν τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος. «Υποκλινομαστε στην αυτοθυσία τους. Έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές…» υπηρετώντας το καθηκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς, απο εκεί μας καλουν τωρα να συνεχίσουμε προσπάθεια» είπε επίσης ο πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στις φωτιές, είπε ότι «η Πολιτεία θα είναι παρούσα όλες τις επόμενες ημέρες στα μέτωπα. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και επιβάλλεται η εγρήγορση όλων των υπηρεσιών με συμπαραστάτες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές».

Αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους έπειτα από 14 χρόνια

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομικών που συζητά η Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υλοποιείται το 50%των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ. «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας» είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

Για την ακρίβεια, το market pass, τον πληθωρισμό

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα θα επεκτείνεται και το market pass.

«Δεν πρόκειται για μόνιμη λύση, αλλά μέτρο ανακουφίσης. Τη σημασία του αντιλαμβάνεται κανείς πόσο θα ήταν το βάρος των εξόδων χωρίς τη συμβολή του. Γι’ αυτό το υιοθετούν κι άλλες κυβερνήσεις» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην αισχροκέρδεια, τονίζοντας πως η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς.

Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς είναι μόνιμα μέτρα. Ηρθαν για να μείνουν» τόνισε ξανά ο πρωθυπουργός.«Σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με η χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας» είπε καταλήγοντας.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια