HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών


Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση φέρνει ξανά την ίδια ακριβώς πρόταση που είχε φέρει και τον Δεκέμβριο του 2019 και την οποία και τότε είχε καταψηφίσει. Θα καταθέσει, ωστόσο, δική του πρόταση, στην κατεύθυνση της πρότασής του το 2019.

Ταυτόχρονα, θα καταθέσει και τροπολογία για να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του... εσωτερικού, όπως αυτοί που στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου εργάζονταν στον τουρισμό και δεν έπαιρναν άδεια για να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να ψηφίσουν. Παρά την -αναμενόμενη- αρνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο θα συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται για την άμεση εφαρμογή του - και, συνεπώς, από τις πρώτες εκλογές που αναμένεται να είναι οι ευρωεκλογές θα ψηφίζουν και οι απόδημοι από τον τόπο διαμονής τους.

Θα καταψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, δεν θα υπερψηφίσει η Ελληνική Λύση και θα υπερψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τα κόμματα δεξιά της ΝΔ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια