HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση



Αρακάς με σάλτσα ντομάτας


Από τα πιο νόστιμα λαδερά

Υλικά
  • 1/2 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 μέτριες τριμμένες ντομάτες ή κονσέρβα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 3- 4 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί όλος ο αρακάς από το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέστε την ντομάτα, τον άνηθο, το πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε ο αρακάς να καλυφθεί λίγο.
  5. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει και να φύγει το νερό -θα πρέπει να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα και ψωμί. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με τις ανάγκες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια