Από τα πιο νόστιμα λαδερά
Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 μέτριες τριμμένες ντομάτες ή κονσέρβα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί όλος ο αρακάς από το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε την ντομάτα, τον άνηθο, το πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε ο αρακάς να καλυφθεί λίγο.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει και να φύγει το νερό -θα πρέπει να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα και ψωμί. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με τις ανάγκες.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!