HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Live η πορεία του μέγα-καύσωνα: Πού θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες


45 βαθμοί Κελσίου, ασφυκτικές συνθήκες και μεγάλη διάρκεια είναι το σκηνικό που συνθέτει το νέο κύμα καύσωνα που έχει ήδη αρχίσει να σαρώνει τη χώρα με θερμοκρασίες ακόμα 35-36 βαθμών Κελσίου στον ήλιο νωρίς το πρωί. 

Το υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει συστάσεις και οδηγίες προστασίας για τις επόμενες ημέρες, ενώ οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα έχουμε μια μικρή «ανάπαυλα» τη Δευτέρα, όμως από την επόμενη, ένα τρίτο κύμα καύσωνα θα «χτυπήσει» ξανά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα ασφαλή προγνωστικά στοιχεία για θερμοκρασίες και περιοχές.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη του Windy live την πορεία του καύσωνα Κλέων:


«Σπάνε» τα θερμόμετρα την Παρασκευή - Η ανακοίνωση του Meteo

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 41-42 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 37-38 βαθμούς), 24 έως 40-41 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 42-43 βαθμούς), 25 έως 40-41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 38-40 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 25 έως 39-41 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 36-38 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή 21/07. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως βλέπουμε οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 8-10 βαθμούς θερμότερες από το κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, την Παρασκευή 21/07 επίπεδο επικινδυνότητας 3 αναμένεται σε ΑθήναΘεσσαλονίκηΛάρισα και Πάτρα, και επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Heat Jul21 1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια