HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Market Pass: Τι συμβαίνει με την πληρωμή - Το μήνυμα στο gov.gr


Ακόμα περιμένουν οι δικαιούχοι του Market Pass να δουν να έχει πιστωθεί στην άυλη ψηφιακή κάρτα το ποσό που τους αναλογεί, μιας και παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην τελευταία πληρωμή, που έπρεπε κανονικά να έχει γίνει από χθες, 3 Ιουλίου. Η καταβολή έγινε, όμως ακόμα είναι θέμα των τραπεζικών ιδρυμάτων για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να δουν τελικά οι δικαιούχοι τα χρήματα.

Παρόμοιες καθυστερήσεις -σε όσους έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα στο κινητό- είχαν παρατηρηθεί και στην πληρωμή τον Μάιο.

Μπορείτε, ωστόσο, να τσεκάρετε τι συμβαίνει. Έτσι κι αλλιώς, στο μήνυμα που βγάζει η πλατφόρμα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που η πληρωμή θα αποσταλεί από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η επεξεργασία της ενδεχομένως να διαρκέσει έως και 10 εργάσιμες ημέρες. Για να δείτε σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr και να ενημερώνεστε για την πορεία του αιτήματος.

Τα τρία στάδια προς την πληρωμή είναι τα παρακάτω. Όταν γράψει το σύστημα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ» τότε σημαίνει ότι μπει τα χρήματα. Αναλυτικά:

  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή θα αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πραγματοποίηση κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εκτέλεσης.
  • ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ - ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

market pass pliromi kathisterisi

Υπενθυμίζεται πως όσοι έχουν επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν τον Μάιο για το τελευταίο τρίμηνο που καλύπτει το έκτακτο επίδομα και δεν θα δουν άλλη πληρωμή.

Τι θα γίνει με παράταση του Market Pass

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα, δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Προς το παρόν δεν αναμένονται αλλαγές ως προς αυτό, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Επίσης, τελικά φαίνεται πως η παράταση δεν θα είναι ούτε τρίμηνη, ούτε εξάμηνη, αλλά πάει για πεντάμηνη κάλυψη. Το βασικό σενάριο θέλει το Market Pass να παραταθεί έως τις 31/12/2023, από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 100 ευρώ.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να αναφέρει εάν θα χρειάζεται να γίνει ή όχι ξανά αίτηση στο gov.gr, όπως είχε γίνει με το Fuel Pass, ή εάν απλά θα συνεχιστεί η επιδότηση στους ήδη δικαιούχους, αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να αλλάξουν την επιλογή που είχαν κάνει μεταξύ άυλης κάρτας ή πίστωσης απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σε κάθε περίπτωση, τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο του Market Pass αφορούσαν το ετήσιο εισόδημα του 2021, ενώ δεν αποκλείεται για τις νέες αιτήσεις να ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022 - αναλόγως με το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ

  • Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ

  • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
  • Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια