HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΕπαρκής ο χρόνος για την υποβολή των φορο-δηλώσεων λένε στο ΥΠΟΙΚ – Πώς συνδέονται με το Market Pass


Σχεδόν 750.000 φορολογούμενοι απομένει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις έως και τις 31 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία, κατά το υπουργείο Οικονομικών το οποίο απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα: Παρά το αίτημα της αγοράς για παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, το αρμόδιο υπουργείο εκτιμά πως ο χρόνος είναι επαρκής για να «κλείσει» η σχετική διαδικασία.
Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ένας από τους λόγους που το υπουργείο δεν επιθυμεί να δώσει νέα παράταση αφορά στο περιβόητο market pass: Δεδομένου ότι έχει ληφθεί η απόφαση, να επεκταθεί και να χορηγηθεί με βάση τα εισοδήματα του 2022 για να το διεκδικήσουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει πρώτα την δήλωσή τους.

Και όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορο-δηλώσεων, τόσο πιο πίσω χρονικά θα πάει και το άνοιγμα της πλατφόρμας και η χορήγηση του market pass, με άλλα λόγια θα καθυστερήσει η «πρεμιέρα» της ενίσχυσης.

Για ποιους θα είναι «αυτόματη» η επέκταση του market pass

Δεδομένου λοιπόν ότι αποφασίστηκε να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2022 για την χορήγηση του εκπτωτικού «κουπονιού», θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων με την προθεσμία να λήγει στις 31 Ιούλη.

Ακολουθεί το youth pass που διαμορφώνεται στα 150 ευρώ και αφορά στους 18άρηδες.

Όπως όλα δείχνουν, από τον επόμενο μήνα μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο ενισχύσεων: Το εκπτωτικό κουπόνι για αγορές σε super market (market pass) θα μπει εκ νέου στην ζωή μας, καθώς θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, αλλά μόνον για εκείνους που δεν υπέβαλλαν καθόλου αιτήσεις στον προηγούμενο κύκλο.

Όσοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις αλλά «κόπηκαν» θα ελεγχθούν από το σύστημα και αν έχουν μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία που τους καθιστά δικαιούχους του «νέου» market pass τότε θα ενημερωθούν σχετικά και θα το δουν «αυτόματα» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στο κινητό τους, ανάλογα τι είχαν επιλέξει στην πρώτη τους αίτηση.
Τα ποσά που θα δοθούν για market pass

Το μέτρο θα πάρει παράταση για 3 μήνες ακόμη, δηλαδή ως τον Οκτώβριο, αλλά μετά το συγκεκριμένο διάστημα δεν αποκλείεται να επεκταθεί εκ νέου. Τα ποσά που χορηγούνται είναι τα εξής:

-22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
-32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
-32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο

-52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
-72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα έχει προγραμματιστεί βάσει του α΄ κύκλου να παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023 και μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε ήταν υποχρεωμένο άμεσα να την απενεργοποιήσει και να διαγραφεί το όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Πού μπορεί να αξιοποιηθεί το market pass

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.
Ποια θα είναι η διαδικασία για το Youth Pass

Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί το youth pass που είναι ένα «δώρο» του Κράτους, θα μπορούσε να πει κανείς, σε όσους «κλείνουν» τα 18τους έτη ή διανύουν τα 19. Η ενίσχυση θα είναι ετήσια, θα καταβάλλεται δηλαδή κάθε χρόνο στους νέους με την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Το εκπτωτικό «κουπόνι» θα είναι 150 € και δικαιούχοι θα είναι νέοι που συμπληρώνουν 18ο έτος – 19ο έτος ηλικίας. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτηση κωδικών Taxisnet, ενώ το «κουπόνι» θα χρησιμοποιείται, σε:
  • Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα
  • Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)
  • Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής
  • Θέατρα – σινεμά – συναυλίεςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια