HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κίνημα της πετσέτας: Διαμαρτυρίες από την Ανάβυσσο έως την Χαλκιδική – Συνθήματα και… καταγγελίες


Δύο διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Νικήτη και την Ποτίδαια της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του «κινήματος της πετσέτας» που αφορά στον σεβασμό των συμβάσεων παραχώρησης χώρων στις παραλίες. Όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, φώναξαν συνθήματα και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυθαιρεσίες που γίνονται από την πλευρά των beach bar.

Υπογράμμισαν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα την ανάγκη διατήρησης του ελεύθερου χώρου στον αιγιαλό.

Την ίδια ώρα στην Αττική, οι κάτοικοι της Αναβύσσου όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ απέκτησαν ομάδα και μέσω του Facebook, ενώ και στην Χαλκιδική το κίνημα για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στην Χαλκιδική, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαιρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή, καταγγέλλουν και μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία Φαλάσαιρνα. Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30%, σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς άδεια, είτε λόγω γραφειοκρατίας, είτε λόγω άλλων θεμάτων. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται, αν και όταν επιβάλλονται, ίσως αντιστοιχούν με τις εισπράξεις μισής μέρας, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Θεοδωράκη, τώρα εκκαθαρίζονται, υποθέσεις με πρόστιμα και παρατυπίες του 2018.

Ταυτόχρονα, η Κτηματική Υπηρεσία απέρριψε τρεις δημοπρατήσεις για ομπρελοκαθίσματα και θαλάσσια σπορ στα Φαλάσαρνα, καθώς διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού μετά από αυτοψία του Α.Τ. Κισσάμου.

Συγκεκριμένα δεν προχώρησαν οι δημοπρατήσεις σε δύο σημεία στις θέσεις «Αγία Παρασκευή» και «Βρωμόλιμνη», μετά τη διαπίστωση της καταπάτησης, ενώ μια ακόμη θέση δεν δημοπρατήθηκε, καθώς υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Στο Πήλιο μπορεί το κίνημα της πετσέτας να μην έχει εξαπλωθεί με τη μορφή γενικευμένης και έντονης διαμαρτυρίας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν υφίσταται πρόβλημα. Στον Αη-Γιάννη Πηλίου, μια παραλία χιλιομέτρων δίνεται η δυνατότητα, και για οργανωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μήκος της παραλίας που μπορούν να το χαρούν και να το απολαύσουν ελεύθερα οι λουόμενοι. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο σε άλλες παραλίες του Πηλίου, μικρότερες και κυρίως παραλίες που βρέχονται από τον Παγασητικό και όχι από το Αιγαίο, αναφέρει στο ρεπορτάζ της από την Άφησσο, η Ελένη Ραυτοπούλου.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια