Μια διαφορετική εκδοχή του αρνιού στη σχάρα
Υλικά
- 18 αρνίσια παϊδάκια
- Το ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών
- Λίγα κλαδάκια θυμάρι, χωρίς φύλλα, και επιπλέον για το σερβίρισμα αν θέλετε
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 200 ml γιαούρτι
- Χούμους, ψωμί και πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα παϊδάκια αρνιού σε ένα σκεύος.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα θυμαριού και το σκόρδο.
- Περιχύστε τη μαρινάδα στα παϊδάκια, γυρίστε τα για να καλυφθούν και από όλες τις πλευρές και αφήστε τα στη μαρινάδα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με λίγο καρύκευμα, βγάλτε το αρνί από τη μαρινάδα και τρίψτε το με το γιαούρτι. Ψήστε στο μπάρμπεκιου ή στη σχάρα για 5- 15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι το αρνί να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Πασπαλίστε με λίγο θυμάρι ακόμα, αν θέλετε, και σερβίρετε με κουταλιές χούμους, λίγο ψωμί και φύλλα σαλάτας.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!