Δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιου καρπούζι σε κύβους
- Το χυμό από μισό λάιμ
- Μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιθυμίας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.
- Τοποθετήστε το καρπούζι στο μούλτι και προσθέστε λίγο χυμό λάιμ. Ξεκινήστε με λίγες σταγόνες και προσθέστε σιγά σιγά περισσότερο καθώς επεξεργάζεστε το σορμπέ.
- Συνεχίστε να επεξεργάζεστε το καρπούζι και το χυμό λάιμ στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσετε μια υφή σαν σορμπέ. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χυμό λάιμ ανάλογα με τη γεύση και την υφή που θέλετε να πετύχετε.
- Αν θέλετε ένα πιο γλυκό σορμπέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι (σκεφτείτε το καλά γιατί θα αλλάξει την υφή του σορμπέ) ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας. Η προσθήκη υγρού εκχυλίσματος στέβιας συνήθως δεν αλλάζει την υφή, αλλά επηρεάζει αρκετά τη γεύση.
- Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!